.

Pregătiri pentru reînceperea școlii:...

Cu zilele de vară care încep să se retragă treptat și frunzele care...

Două suplimente alimentare pentru...

Suplimentele alimentare au câștigat popularitate în rândul persoanelor preocupate de sănătate și de...

Pe ce „sol” construim...

Explicaţiile psihologului Laura Maria CojocaruÎn acesta viață, avem de învățat lecția relaționării, lecția...

Cum ne alegem cântarul?

Sunteți o persoană sportivă sau doar îngrijorată de siluetă? Faceți sport sau vă...
AcasăCulinarPesto de leurdă

Pesto de leurdă

Pesto reprezintă un sos originar din Genova, pe bază de busuioc, usturoi, seminţe de pin, ulei de măsline şi parmezan, obţinut prin amestecarea şi zdrobirea ingredientelor într-un mojar. Actualmente, sosul original este denumit pesto alla genovese, spre a-l deosebi de alte produse similare (alla calabresealla siciliana etc.). De regulă acest sos este asociat cu pastele.

Un pesto nu mai puţin interesant se poate prepara utilizând drept ingredient de bază leurda în locul busuiocului. Metoda tradiţională de preparare implică utilizarea unui mojar din piatră. Funcţie şi de cantităţile de ingrediente folosite, mojararea manuală necesită cel puţin 15 minute de muncă intensă. Un mini-robot de bucătărie face toată treaba în mai puţin de 3 minute, aşa că decideţi singuri ce metodă aplicaţi. Cantităţile redate mai jos sunt suficiente pentru două porţii de paste cu pesto.

Continuare …