miercuri 28 februarie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCulinarPesto de pătrunjel

Pesto de pătrunjel

Alt pesto, de data aceasta de pătrunjel. Şi cu o tuşă de busuioc şi zeamă de lămâie verde. Pesto genovese „adevărat” am mai făcut (nu-l căutaţi, că n-aveam blog pe vremea aceea), pesto de leurdă iarăşi am făcut – cu busuioc sau fără busuioc. A venit şi vremea celui de pătrunjel. Tehnologia rămâne aceeaşi, se schimbă doar câteva ingrediente.

Pesto-ul de pătrunjel se poate folosi ca şi cel clasic, ca sos pentru paste, fripturi, legume la grătar. Puteţi chiar să faceţi tartine din pâine prăjită unsă cu pesto.

Articolul complet, aici.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....