miercuri 21 februarie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCulinarPiept de curcan...

Piept de curcan în crustă de făină de migdale, pesmet și brânză Pecorino

_114 copy

Dacă ar fi să ne luăm după ce scrie pe interneți, carnea de curcan intră în categoria alimentelor-minune: “…protejează sarcinile de apariția defectelor de naștere, protejează consumatorii de cancer și de boli cardiovasculare, reglează tensiunea arterială, contribuie la întărirea sistemul imunitar și facilitează procesul de vindecare a organismului”. Wikipedia zice că 100 g piept de curcan crud (fără piele, fără oase) conțin 0 g zaharuri, 0,7 g grăsimi și 24,6 g proteine. Același piept de curcan mai conține aproape 0,6% minerale (în special potasiu și fosfor), ceva vitamine din complexul B (sub 8 mg/100 g în total), restul până la 100% fiind apă.

Acuma dacă-i tot numa’ “mușchi și vitamine” pieptul ăsta de curcan, să-i mai punem oareșce ingrediente de completare, astfel încât să obținem cam patru porții, nici prea mari, nici prea mici, cu garnituri pentru (aproape) toate gusturile.

Continuare…

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....