Piept de curcan în crustă de făină de migdale, pesmet și brânză Pecorino

_114 copy

Dacă ar fi să ne luăm după ce scrie pe interneți, carnea de curcan intră în categoria alimentelor-minune: “…protejează sarcinile de apariția defectelor de naștere, protejează consumatorii de cancer și de boli cardiovasculare, reglează tensiunea arterială, contribuie la întărirea sistemul imunitar și facilitează procesul de vindecare a organismului”. Wikipedia zice că 100 g piept de curcan crud (fără piele, fără oase) conțin 0 g zaharuri, 0,7 g grăsimi și 24,6 g proteine. Același piept de curcan mai conține aproape 0,6% minerale (în special potasiu și fosfor), ceva vitamine din complexul B (sub 8 mg/100 g în total), restul până la 100% fiind apă.

Acuma dacă-i tot numa’ “mușchi și vitamine” pieptul ăsta de curcan, să-i mai punem oareșce ingrediente de completare, astfel încât să obținem cam patru porții, nici prea mari, nici prea mici, cu garnituri pentru (aproape) toate gusturile.

Continuare…