miercuri 11 septembrie 2024

.

Pregătiri pentru reînceperea școlii:...

Cu zilele de vară care încep să se retragă treptat și frunzele care...

Trucuri mai puțin cunoscute...

Curățarea bucătăriei poate fi o sarcină laborioasă și consumatoare de timp, dar cu...

La ce trebuie să...

"Mâna a doua" e tot mai mult un eufemism. De obicei mașina pe...

Cum să te răcorești...

Vara poate aduce temperaturi extreme, transformând locuințele în adevărate cuptoare. Din fericire, există...
AcasăCulinarPiept de porc...

Piept de porc marinat in ghimbir, iaurt si suc de rodii la grill si cartofi taranesti cu sunca si suc de rosii

Ingrediente: Pentru pieptul de porc: 1 kg piept de porc, 1 pahar iaurt, ½ rodie, Zeama de la ½ lamaie, 3-4 linguri ulei masline, Cimbru, Condimente gratar, Ghimbir, 4 catei usturoi, Nucsoara, Curry, Sare, Piper. Pentru cartofii taranesti: 10 cartofi, 1 ceapa, 1 ceasca suc de rosii, 100 g sunca afumata. Puneti pieptul de porc la macerat peste noapte cu toate ingredientele. Usturoiul pisati-l.

Inainte sa puneti pieptul la grill scurgeti-l de zeama in care a stat. Nu aruncati zeama pentru ca din ea veti face sosul. Puneti pieptul de porc la grill. Aveti insa grija sa il inveliti in folie… continuare

De citit!

Bors din spinari de pui

Ingrediente: 8 – 10 spinari de pui, 1 l bors, 1 morcov, 1 ceapa mare, 1/3 telina, ½ ardei gras, 4 linguri zarzavat ciorba cu suc de rosii, 1 pastarnac mic, O mana taietei, Patrunjel verde, Leustean, Sare, Piper....

Piept de pui cu sos picant de ardei si tagliatele

Ingrediente: 1 piept de pui, 3 cepe mici, 2 catei usturoi, 150 g pasta ardei rosii, 1 varf lingurita boia iute, 1 lingurita rasa boia dulce, Busuioc, Oregano, 200 g tagliatele, Sare, Piper. Taiati pieptul de pui fasii. Condimentati-l...

Placinta cu portocale

Ingrediente: 8-10 portocale (optional si 2 mere), 10 linguri zahar, 50 g Rama ½ lingurita scortisoara, 1 pachet aluat foietaj. Curatati portocalele de coaja si de pielite. Adaugati zaharul, scortisoara si foarte putina apa, cam o cescuta. Puneti la...