Piept de pui cu cartofi fierţi-rumeniţi şi sos de iaurt cu leurdă

Nu mă pot lăuda că mi-a venit mie, din capul meu, să fac aşa ceva. Am tras un pic cu ochiul (de fapt un pic mai mult) la isprava Anei, mi-am amintit că am în congelator nişte grăsime de raţă recuperată de pe un piept gătit cândva demult (nu mai ştiu exact pentru ce am păstrat-o, dar s-a dovedit a fi fost o iniţiativă bună), iaurt grecesc (mai) aveam, leurdă idem. Singura problemă problematică a fost cea a cartofilor, care musai trebuiau să fie noi (nu second hand). Până la urmă am găsit cartofi noi veniţi tocma’ din Egipt, la un preţ de numai 0,99 € / kg, dar şi ăştia erau defecţi. Prea mari, adică – 4 la kil. Asta este. Când viaţa îti oferă cartofi mari, faci limonadă (parcă aşa era cugetarea aia adâncă scrisă pe toţi pereţii şi pe toate wall-urile din FB).

Ce vă trebuie?

  • 4 felii de piept de pui dezosat;
  • 4 cartofi noi foarte mari (dacă nu găsiţi puneţi 8 cartofi noi normali sau 16 „cât nucile”);
  • 6 – 8 căţei de usturoi, tot aşa, mari;
  • grăsimea de la un piept de raţă;
  • 1 linguriţă de ulei din sâmburi de struguri;
  • 150 g iaurt grecesc (10% grăsime);
  • o legătură sănătoasă de leurdă;
  • sare şi piper după gust.

Cum procedaţi?

Unele conținuturi sau funcționalități nu sunt disponibile din cauza preferințelor dvs. de cookie!

Acest lucru se întâmplă deoarece funcționalitatea / conținutul marcat ca “% SERVICE_NAME%” utilizează modulele cookie pe care le-ați ales să le păstrați dezactivat. Pentru a vizualiza acest conținut sau pentru a utiliza această funcție, vă rugăm să activați modulele cookie: faceți clic aici pentru a deschide preferințele cookie.

Articolul precedentParada Elefantilor
Articolul următorCititul in tren