sâmbătă 12 octombrie 2024

.

Lucruri pe care le...

Având în vedere că aproape jumătate dintre persoanele în vârstă au nevoie de...

Machiajul masculin: de la...

Timp de milenii, începând cu 4000 î.Hr. până în secolul al XVIII-lea, bărbații...

Explorarea Naturii cu stil:...

Atunci când pasiunea pentru explorarea naturii se îmbină cu confortul și performanța, alegerea...

Rolul fibrinogenului și impactul...

Sănătatea noastră este un tablou complex, iar fiecare piesă a acestui puzzle contribuie...
AcasăCulinarPiept de pui...

Piept de pui cu cartofi fierţi-rumeniţi şi sos de iaurt cu leurdă

Nu mă pot lăuda că mi-a venit mie, din capul meu, să fac aşa ceva. Am tras un pic cu ochiul (de fapt un pic mai mult) la isprava Anei, mi-am amintit că am în congelator nişte grăsime de raţă recuperată de pe un piept gătit cândva demult (nu mai ştiu exact pentru ce am păstrat-o, dar s-a dovedit a fi fost o iniţiativă bună), iaurt grecesc (mai) aveam, leurdă idem. Singura problemă problematică a fost cea a cartofilor, care musai trebuiau să fie noi (nu second hand). Până la urmă am găsit cartofi noi veniţi tocma’ din Egipt, la un preţ de numai 0,99 € / kg, dar şi ăştia erau defecţi. Prea mari, adică – 4 la kil. Asta este. Când viaţa îti oferă cartofi mari, faci limonadă (parcă aşa era cugetarea aia adâncă scrisă pe toţi pereţii şi pe toate wall-urile din FB).

Ce vă trebuie?

  • 4 felii de piept de pui dezosat;
  • 4 cartofi noi foarte mari (dacă nu găsiţi puneţi 8 cartofi noi normali sau 16 „cât nucile”);
  • 6 – 8 căţei de usturoi, tot aşa, mari;
  • grăsimea de la un piept de raţă;
  • 1 linguriţă de ulei din sâmburi de struguri;
  • 150 g iaurt grecesc (10% grăsime);
  • o legătură sănătoasă de leurdă;
  • sare şi piper după gust.

Cum procedaţi?

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....