.

Bolile rapiței și tratamentele...

Rapița (Brassica napus) este o plantă agricolă deosebit de importantă, cultivată în principal...

Top 10 mituri de...

Acest articol se ocupă de topul celor mai importante 10 mituri despre nutriția...

Plastilina: de la o...

Plastilina este un material de modelare asemănător chitului, făcut din săruri de calciu,...

Ce este și la...

Spuma de polietilenă expandată este unul dintre cele mai utilizate materiale plastice în...
AcasăCulinarPiept de pui...

Piept de pui cu cartofi fierţi-rumeniţi şi sos de iaurt cu leurdă

Nu mă pot lăuda că mi-a venit mie, din capul meu, să fac aşa ceva. Am tras un pic cu ochiul (de fapt un pic mai mult) la isprava Anei, mi-am amintit că am în congelator nişte grăsime de raţă recuperată de pe un piept gătit cândva demult (nu mai ştiu exact pentru ce am păstrat-o, dar s-a dovedit a fi fost o iniţiativă bună), iaurt grecesc (mai) aveam, leurdă idem. Singura problemă problematică a fost cea a cartofilor, care musai trebuiau să fie noi (nu second hand). Până la urmă am găsit cartofi noi veniţi tocma’ din Egipt, la un preţ de numai 0,99 € / kg, dar şi ăştia erau defecţi. Prea mari, adică – 4 la kil. Asta este. Când viaţa îti oferă cartofi mari, faci limonadă (parcă aşa era cugetarea aia adâncă scrisă pe toţi pereţii şi pe toate wall-urile din FB).

Ce vă trebuie?

  • 4 felii de piept de pui dezosat;
  • 4 cartofi noi foarte mari (dacă nu găsiţi puneţi 8 cartofi noi normali sau 16 „cât nucile”);
  • 6 – 8 căţei de usturoi, tot aşa, mari;
  • grăsimea de la un piept de raţă;
  • 1 linguriţă de ulei din sâmburi de struguri;
  • 150 g iaurt grecesc (10% grăsime);
  • o legătură sănătoasă de leurdă;
  • sare şi piper după gust.

Cum procedaţi?