sâmbătă 25 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCulinarPiept de pui...

Piept de pui cu ciuperci și ardei copți

Se poate găti fără grăsimi? Nici de origine vegetală (ulei), nici de origine animală (untură, seu etc.)? Da, se poate. Am reușit să încropesc un fel principal fără grăsimi, fără gluten(ha, ha!), cu foarte puține glucide: în jur de 30 g [cam 12 g din ardeii grași, cam 10 g din ciuperci, vreo 2 g din sosul Teriyaki și alte 5 g (încărcat) din vin (cel din mâncare, nu cel din paharul atașat farfuriei)], cu urme de amidon (30 mg din sosul Teriyaki). Proteinele din materiile prime folosite (piept de pui, ciuperci, ardei gras) reprezintă în jur de 85 – 90 g, iar fibrele cam 7 – 8 g. Modo grosso, la circa 750 g materii prime avem cam 12% proteine(din care 87% animale și 13% vegetale), 4% glucide (carbohidrați), 1% fibre, sub  0,05% grăsimi. Mai punem 1 – 2% săruri minerale și adunăm: 19%. Restul până la 100%, aqua chiorensis, cea mai multă plecând în timpul gătirii.

109

115

104

Vezi rețeta AICI.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....