sâmbătă, septembrie 30, 2023

Machiajul masculin: de la religie la modă

Timp de milenii, începând cu 4000 î.Hr....

Știi cum trebuie să-ți îngrijești câinele?

Indiferent dacă tocmai ai adoptat un nou...

Piept de pui cu ciuperci și sos Gorgonzola

CulinarPiept de pui cu ciuperci și sos Gorgonzola
- Advertisement -

Săptămâna trecută tocmai am pregătit niște pui Gorgonzola, după o rețetă simplă și rapidă, foarte asemănătoare cu rețeta pentru pui cu smântână. Un pui Gorgonzola nu seamănă niciodată cu alt pui Gorgonzola, variațiunile pe temă fiind nenumărate.

106

La puiul Gorgonzola, baza de plecare este aceeași: pieptul de pui și sosul Gorgonzola. Pieptul se poate felia, fâșia sau cuburii (ultimii doi termeni nu existau până acum – i-am inventat ad-hoc), apoi se poate rumeni pe grătar sau trage la tigaie, marinat sau nu în prealabil. Sosul aferent ar trebui să conțină două ingrediente de bază: brânza Gorgonzola și smântâna lichidă nefermentată. Dar mai important este ce NU ar trebui să conțină: făină, amidon alimentar, “smântână” vegetală, ingrediente pe care s-ar putea să le aveți, fără să știți, în farfurie, din motive de “optimizare” a costurilor. Mai ales dacă prețul per porție este dubios de mic. Deși brânza Gorgonzola are o aromă aparte, dacă nu ești fan brânză poți fi ușor indus în eroare (și nu “dus în eroare” cum aud tot mai des) cu un surogat mai ieftin. Mai ales că Gorgonzola este un produs cu denumire de origine protejată (DOP).

112

Introducerea fiind făcută, iată mai la vale o variantă de pui Gorgonzola, cred că una dintre primele pe care le-am făcut. Cantitățile sunt pentru vreo patru porții…

Articolul integral, AICI.

Alte titluri