.

Ce trebuie să știți...

De la cercei cu mărgele la cercei cu diamante și tot ceea ce...

Hotele încorporabile și sifoanele...

Bucătăria reprezintă inima unei locuințe, iar echiparea ei cu cele mai potrivite și...

Importanța sistemelor de supraveghere...

Într-o lume tot mai interconectată și cu riscuri în continuă schimbare, securitatea locuințelor...

Trusă medicală sau de...

Mergeți pe munte, în pădure sau doar la iarbă verde, la marginea orașului?...
AcasăCulinarPiept de pui...

Piept de pui cu mazăre

Cunoscută în special pentru rolul jucat în descoperirea legilor eredității (Mendel, 1866), având un rol infailibil și indispensabil în identificarea adevăratelor prințese (Andersen, 1835), mazărea boabe este un ingredient (aproape) nelipsit din tradiționala noastră salată de boeuf. În rest ne mai aducem aminte de ea când începe postul, ori când intrăm în cura de slăbire – la dietă cum s-ar zice în mileniul trei. Pe lângă mazărea proaspătă, trufanda, pe care o găsim la piață în sezon, cu mazăre boabe ne putem aproviziona, tot timpul anului, de la băcănia din colț. Se prezintă fie conservată în apă cu sare (în cutii metalice sau borcane), fie în stare congelată. Mazărea congelată, ca mai toate legumele conservate astfel imediat după recoltare, își păstrează cel mai bine proprietățile și calitățile nutritive.

108

Articolul integral, AICI.