Piept de pui cu ţelină şi tăieţei la wok

Iată un fel de mâncare uşor (şi la preparat şi la digerat) care îmbină tehnologia de preparare asiatică (stir-fry la wok) cu verdeţurile casei (ceapa şi ţelina) şi cu un strop de Grecia. Rezultatul este surprinzător, atât vizual, cât şi organoleptic. Merită încercat, în maximum 20 de minute masa este gata, dacă aţi marinat carnea în prealabil.

Ce vă trebuie?

  • 300 g piept de pui dezosat;
  • o bucată de rădăcină de ţelină (300 g);
  • o legătură de ceapă verde;
  • o tijă de ţelină verde;
  • 125 g tăieţei pentru wok;
  • zeama de la 1 lămâie;
  • 50 mL Metaxa sau Alexandrion;
  • 2 linguri sos de soia;
  • 2 linguri ulei de măsline;
  • sare şi piper după gust.

Continuare…