Piept de pui în “Jerk Spice”

100 copy

Jerk spice este un amestec jamaican de condimente care se aplică fie în stare uscată, fie sub formă de pastă pe carnea de pui sau de porc. Amestecul pe care l-am folosit a venit gata preparat, tocmai din San Diego, CA, alături de alte 11 amestecuri de condimente “organice” folosite în diverse bucătării: indiană, mexicană, chineză, franceză, italiană, greacă, arabă, mediteraneană.

Producătorul zice că este un amestec conținând boia, ceapă, cimbru, usturoi, ardei, ienibahar (sau piper de Jamaica), piper de Cayenne, scorțișoară, nucșoară și cuișoare și recomandă cam 2 linguri de amestec la o livră (0,453592 kg) de carne. Asta dacă vreți să simțiți adevărata iuțeală jamaicană. Eu am fost mai modest și am folosit doar o linguriță de condimente la vreo 400 g piept de pui dezosat, pe care l-am masat bine pe toate părțile cu susnumitul amestec.

Continuare…