Jerk spice este un amestec jamaican de condimente care se aplică fie în stare uscată, fie sub formă de pastă pe carnea de pui sau de porc. Amestecul pe care l-am folosit a venit gata preparat, tocmai din San Diego, CA, alături de alte 11 amestecuri de condimente “organice” folosite în diverse bucătării: indiană, mexicană, chineză, franceză, italiană, greacă, arabă, mediteraneană.
Producătorul zice că este un amestec conținând boia, ceapă, cimbru, usturoi, ardei, ienibahar (sau piper de Jamaica), piper de Cayenne, scorțișoară, nucșoară și cuișoare și recomandă cam 2 linguri de amestec la o livră (0,453592 kg) de carne. Asta dacă vreți să simțiți adevărata iuțeală jamaicană. Eu am fost mai modest și am folosit doar o linguriță de condimente la vreo 400 g piept de pui dezosat, pe care l-am masat bine pe toate părțile cu susnumitul amestec.