miercuri 22 ianuarie 2025

.

Cum să eviți capcanele...

În preajma sărbătorilor, este ușor să cazi în capcana consumului excesiv de alimente....

Ce trebuie să știi...

Din cauza pandemiei, a restricțiilor, a întregii nebuneli de anul trecut, m-am apucat...

Cum să te răcorești...

Vara poate aduce temperaturi extreme, transformând locuințele în adevărate cuptoare. Din fericire, există...

De la ADN la...

Vom vorbi despre psoriazis și ADN - două subiecte care par să nu...
AcasăCulinarPiept de pui...

Piept de pui în sos de vin roşu

O mâncărică de pui pe care koanii (NB – locuitorii insulei Kos) o fac la ei acasă. În meniurile restaurantelor colindate de mine n-am văzut-o. Nu e arătoasă, dar cât de arătoasă poate fi o tocăniţă? Se face încetişor, ca un început de sirtaki.

Ce vă trebuie?

300 g piept de pui dezosat;

un morcov curăţat şi tăiat în bucăţele;

o ceapă galbenă curăţată şi tocată;

2 căţei de usturoi curăţaţi şi tocaţi mărunt;

½ cutie roşii decojite, tăiate potrivit;

100 g măsline (Kalamata de preferinţă) fără sâmburi, tăiate în sferturi;

Continuare …

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....