Piept de pui în vin de Bordeaux

Dacă n-aveți vin de Bordeaux (deși găsiți în toate supermarketurile sortimente variate, cu prețuri între 15 și 100 Lei butelia de 750 mL), folosiți un vin roșu sec autohton (prețurile încep tot de pe la 15 Lei butelia). Dacă vinul este mai ieftin, ori ambalat în butelii de plastic de 1,5 – 2 L, nu aruncați banii de pomană. Există însă și vinuri roșii de consum curent (așa-zisul vin de masă), de obicei cupaje (amestecuri de vinuri obținute din diferite soiuri de struguri: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Cabernet Franc, Syrah etc.) în ambalaje tip “bag in box”, de 2 – 10 L, cunoscute drept vinuri la cutie. Pe acestea le puteți folosi cu încredere, mai ales că au și un preț atrăgător (10 – 15 Lei/L). În plus, rezistă fără denaturarea calității un timp îndelungat după deschidere: 6 – 7 săptămâni, comparativ cu același vin îmbuteliat în sticle, care trebuie consumat în 3 – 4 zile de la destuparea sticlei.

_205

Articolul integral, AICI.

_209