miercuri 24 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCulinarPiept de pui...

Piept de pui în vin de Bordeaux

Dacă n-aveți vin de Bordeaux (deși găsiți în toate supermarketurile sortimente variate, cu prețuri între 15 și 100 Lei butelia de 750 mL), folosiți un vin roșu sec autohton (prețurile încep tot de pe la 15 Lei butelia). Dacă vinul este mai ieftin, ori ambalat în butelii de plastic de 1,5 – 2 L, nu aruncați banii de pomană. Există însă și vinuri roșii de consum curent (așa-zisul vin de masă), de obicei cupaje (amestecuri de vinuri obținute din diferite soiuri de struguri: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Cabernet Franc, Syrah etc.) în ambalaje tip “bag in box”, de 2 – 10 L, cunoscute drept vinuri la cutie. Pe acestea le puteți folosi cu încredere, mai ales că au și un preț atrăgător (10 – 15 Lei/L). În plus, rezistă fără denaturarea calității un timp îndelungat după deschidere: 6 – 7 săptămâni, comparativ cu același vin îmbuteliat în sticle, care trebuie consumat în 3 – 4 zile de la destuparea sticlei.

_205

Articolul integral, AICI.

_209

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....