.

Ploșnița cerealelor și fuzarioza:...

Agricultura este o ramură vitală a economiei, asigurând hrana pentru populația globală în...

Cine-ar fi crezut? Aerul...

Într-o lume în care frigiderele ne anunță când expiră laptele și aspiratoarele se...

Ce știm despre lansete....

O lansetă de pescuit este o tijă lungă și flexibilă folosită de pescari...

Ce trebuie să știi...

Câinii Golden Retriever au o reputație bună, de câini de familie, jucăuși, blânzi...
AcasăCulinarPiept de pui...

Piept de pui în zeamă de lămâie verde cu mentă sălbatică şi sos Rémoulade

Am să intru direct în subiect:

Ce vă trebuie?

  • 300 – 350 g piept de pui dezosat, feliat ca pentru şniţele;
  • zeama de la o lămâie verde (o puteţi înlocui cu zeamă de limetă sau de lămâie obişnuită – de aia care arată aşa: 🙂 );
  • 4 – 5 frunzuliţe de mentă sălbatică proaspătă, iar dacă n-aţi fost pe câmp s-o culegeţi puteţi folosi şi varianta „domestică”;
  • ½ linguriţă amestec de condimente Cajun (sau ½ linguriţă praf de ghimbir);
  • ¼ linguriţă piper mozaic proaspăt râşnit;
  • 2 – 3 linguriţe de ulei de măsline (dacă recolta de măsline a fost slabă, puteţi înlocui cu ulei de floarea-soarelui);
  • 2 linguri de sos Rémoulade;
  • un praf de sare marină;
  • vreo trei cartofi noi fierţi în coajă.

Cum procedaţi? Vedeti aici.