miercuri 12 iunie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCulinarPiept de pui...

Piept de pui în zeamă de lămâie verde cu mentă sălbatică şi sos Rémoulade

Am să intru direct în subiect:

Ce vă trebuie?

  • 300 – 350 g piept de pui dezosat, feliat ca pentru şniţele;
  • zeama de la o lămâie verde (o puteţi înlocui cu zeamă de limetă sau de lămâie obişnuită – de aia care arată aşa: 🙂 );
  • 4 – 5 frunzuliţe de mentă sălbatică proaspătă, iar dacă n-aţi fost pe câmp s-o culegeţi puteţi folosi şi varianta „domestică”;
  • ½ linguriţă amestec de condimente Cajun (sau ½ linguriţă praf de ghimbir);
  • ¼ linguriţă piper mozaic proaspăt râşnit;
  • 2 – 3 linguriţe de ulei de măsline (dacă recolta de măsline a fost slabă, puteţi înlocui cu ulei de floarea-soarelui);
  • 2 linguri de sos Rémoulade;
  • un praf de sare marină;
  • vreo trei cartofi noi fierţi în coajă.

Cum procedaţi? Vedeti aici.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....