joi 5 decembrie 2024

.

Sindromul Marfan și legătura...

Sindromul Marfan este o afecțiune genetică rară, dar gravă, care afectează țesutul conjunctiv...

Tot ceea ce trebuie...

Majoritatea autovehiculelor diesel sunt prevăzute cu un filtru de particule.Este posibil să fi...

Tratament eficient pentru varsaturile...

Indiferent cât de atent îți îngrijești câinele, este posibil ca, din când în...

Machiajul masculin: de la...

Timp de milenii, începând cu 4000 î.Hr. până în secolul al XVIII-lea, bărbații...
AcasăCulinarPiept de raţă...

Piept de raţă cu sos de brandy şi portocale

În materie de culinologia raţei se detaşează, de departe, două bucătării etnice: cea chineză, de la care avem deja celebrele raţă cu portocale şi raţă Peking, şi cea franceză, cu ale sale maigret şi confit de canard.

Ceea ce am obţinut în cele ce urmează preia câte puţin de la ambele bucătării, astfel încât aş putea spune că acest „piept de raţă cu sos de portocale” este undeva în zona de întrepătrundere („fusion” este deja un termen prea pretenţios).

Ce vă trebuie?

Un piept de raţă întreg, cu piele (standardul este de circa 230 – 250 g); Continuarea aici:

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....