Piept de rață cu sos de rodii și vin de Porto

200 copy

Pieptul de rață intră în categoria delicatețurilor culinare, chiar și numai prin prisma prețului, preț care se învârte prin hypermarketuri undeva pe la 50 – 60 lei/kg. Mi-am făcut ucenicia pe piept de rață afumat, care se gătește foarte ușor, după care, trăgând cu ochiul pe ici, pe colo, am început să gătesc și pornind de la pieptul crud. Am constatat că în afară de varză, pieptul de rață se potrivește foarte bine cu sosurile dulci (cine n-a auzit de celebra rața cu portocale?). Sosul de rodii pe care l-am folosit este parțial inspirat de aici. Sau de aici. Că încă nu-s lămurit care este copia și care originalul.

Cu cantitățile de mai jos se pot pregăti 4 – 6 porții, funcție și de apetitul mesenilor. Care uneori poate fi atât de mare încât nici nu mai apuci să faci o poză decentă cu preparatul final, montat pe farfuria de servire :) . Dar ăsta să fie cel mai mare neajuns!

Continuare …