vineri 13 decembrie 2024

.

Mic ghid de purtare...

Brățările există de secole. De la versiunile lor primitive făcute din iarbă până...

Cum și când au...

Un robot de bucătărie este un aparat folosit pentru a facilita sarcini repetitive...

Se apropia Valentine’s Day

Te gândești cu drag la persoana specială din viața ta care îți umple...

Sfaturi pentru un sunet...

   Configurarea unui sistem de sunet frumos este unul dintre acele lucruri care pot...
AcasăCulinarPilaf boieresc

Pilaf boieresc

_200 copy

Un fel de mâncare recomandat persoanelor care au oroare de spălatul vaselor. Toată povestea se desfășoară într-un singur recipient, recipient care trebuie să îndeplinească doar două condiții. Primo: să poată fi utilizat atât pe plită cât și în cuptor. Secundo: să fie suficient de încăpător pentru a primi în el 120 g de orez, 450 g carne și aproape 1 L de lichid (vin + supă). Acu’, dac-am zis deja carne și orez, plită și cuptor, probabil că v-ați gândit imediat la pilaf. Și n-ați greșit, că asta va ieși în final, un pilaf boieresc. L-am botezat așa după ce-am constatat că se deosebește de mai multe pilafuri naționale: arăbesc, turcesc, sârbesc, peruvian, ori chiar caraibian. N-am putut să-i zic nici pilaf românesc, că-i făcut cu untură de rață ungurească 😉 . Și dacă tot e făcut cu carne macră, grăsime nobilă și vin de soi, m-am gândit că ar sta bine pe masa boierilor. Așa că i-am zis pilaf boieresc. Și așa i-a rămas numele.

Continuare…

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....