vineri, septembrie 29, 2023

Pilot de weekend pe DN 11A: Un bărbat a condus beat și fără permis. A fost reținut

Fapt diversInfractionalPilot de weekend pe DN 11A: Un bărbat a condus beat și fără permis. A fost reținut
- Advertisement -

Un șofer beat și fără permis care a refuzat recoltarea de probe biologice a fost “internat” la dezalcooizare în arestul IPJ Bacău.

În timp ce patrulau pe DN 11A în zona comunei Căiuți, polițiștii din cadrul Secţiei 10 Poliţie Rurală Onești au oprit o autoutilitară condusă de un bărbat de 49 de ani, din comuna Blăgești.

Însă, după verificările de rutină, aceștia au descoperit că șoferul nu avea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Situația a fost agravată de faptul că bărbatul emana halenă alcoolică, motiv pentru care a fost supus testului cu aparatul etilotest, care a indicat o concentrație de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, șoferul a fost condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice, însă a refuzat acest lucru.

În urma incidentului, a fost întocmit un dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Polițiștii au reținut bărbatul pentru 24 de ore și l-au introdus în Arestul I.P.J. Bacău, urmând ca cercetările să continue pentru a stabili întreaga situație.

Alte titluri