vineri 21 iunie 2024

.

Cât de reală este...

Presa din toată lumea scrie despre problema grâului ucrainean, pe care țara spune...

Plastilina: de la o...

Plastilina este un material de modelare asemănător chitului, făcut din săruri de calciu,...

Ne va lovi criza energetică?

În mod normal, războiul din Ucraina și sancțiunile impuse de Occident Rusiei nu...

Tot ceea ce trebuie...

Deși nu sunt bani, tichetele cadou sunt aproape la fel de bune! Cu...
AcasăCulinarPiure de cartofi...

Piure de cartofi cu praz

200

Dacă v-ați plictisit de piureul clasic, ori de cel făcut “la minut” din fulgi de cartofi deshidratați, aveți aici o variantă de piure cremos, având o aromă aparte, de praz. La textură seamănă cu piureul obținut din fulgi, însă gustul este net superior. L-am folosit ca garnitură la niște tournedo de mânzat, cu al cărui sos s-a înțeles de minune. Merge drept garnitură și la alte fripturi cu sos, în ciuda nutriționiștilor care zic că nu e bine să asociem carnea cu cartofii.

Continuare …

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....