miercuri 17 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCulinarPiure din cartofi...

Piure din cartofi fierți în coajă

107

Cine a făcut măcar odată cartofi piure sigur știe că pentru piure cartofii se curăță, se taie în cuburi mici și apoi se fierb în apă ușor sărată, după care se scurg, se sfărâmă cu furculița și apoi se finisează gustul, textura și aspectul adăugându-se sare, unt, lapte, smântână, iaurt etc.

Este probabil cea mai cunoscută (și utilizată) metodă de preparare a piurelui din cartofi, dar nu singura. Urmând în mare aceeași pași, se poate obține un piure pornind de la cartofi copți în cuptor (sau în spuză) sau de la cartofi fierți în coajă. Un piure obținut din cartofi copți în cuptor găsiți aici. Acum vreau să vă arăt ce se obține dacă folosim cartofi fierți în coajă.

Continuare …

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....