sâmbătă 18 ianuarie 2025

.

Ce fel de mașină...

N-ai câștigat la loto, nu ai părinții milionari, banii nu te dau afară...

Cum au apărut băncile...

Istoria sistemului bancar a început cu primele prototipuri ale băncilor care erau comercianții....

Despre brățările dacice

Brățările dacice au fost folosite ca ornamente, monede, însemne de rang înalt și...

Explorând importanța protecției solare...

În căutarea unui stil de viață sănătos, avem grijă de o serie de...
AcasăCulinarPiure din cartofi...

Piure din cartofi mov

Cartofii mov sau cartofii violet se diferențiază de cartofii comuni, albi sau roz, întâlniți și aceștia în diferite varietăți, prin două caracteristici: culoarea (datorată conținutului ridicat de antocianine) și prețul (întotdeauna mai mare decât cel al cartofului comun). Deși internetul abundă de articole care proslăvesc beneficiile aduse de cartoful mov în alimentație, sănătate și stil de viață, așa cum subliniam și aici, articolele respective conțin prea puțin adevăr științific și foarte mult marketing.

_202

Nu sunt diferențe între modul de gătire al cartofilor mov, comparativ cu cel al cartofilor obișnuiți. I-am folosit în salate (fierți în coajă), în diverse preparate la cuptor (fierți parțial în coajă), i-am copt, i-am prăjit în baie de ulei. Pentru detalii, click aici.

_206

Un piure din cartofi mov se încropește… Dar mai bine citiți articolul integral, AICI.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....