Spanakopita este o plăcintă tipic grecească, din foietaj umplut cu spanac şi brânză Feta. De obicei este inclusă în categoria aperitivelor (antreurilor) calde, dar merge şi la micul dejun. Se poate mânca şi rece. În supermarketuri găsiţi diverse variante de semipreparate congelate, care trebuie doar puse la cuptor. Dezavantajul acestor semipreparate este conţinutul mare de piper (în preţ 🙂 ). Dacă le faceţi în casă sigur ieşiţi mai ieftin, în plus vă şi distraţi. Puteţi folosi spanac proaspăt, pe care va trebui să-l spălaţi bine de tot şi apoi să-l tocaţi, dar puteţi foarte bine utiliza spanacul congelat, care merge direct la călit. În plus, pe acesta din urmă îl aveţi la dispoziţie tot timpul anului.
De citit!
Culinar
Cartofi due formaggi
De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...
Culinar
Piept de pui pane
Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...
Culinar
Cartofi crocanți la cuptor
Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....