sâmbătă 12 octombrie 2024

.

Incaltaminte traditionala

anul 2010, a fost descoperită în Peștera Areni-1, din provincia Vayotz...

Cum să-ți păstrezi Mercedesul...

Un Mercedes nu este doar o mașină, este un mod de viață. Este...

Te dor călcâiele dimineața?...

Cei care cred că fasceita plantară este doar un cuvânt greu de pronunțat,...

Ce trebuie să știm...

Una dintre cele mai vizibile caracteristici ale unei case super eficiente din punct...
AcasăCulinarPlacinta de carne...

Placinta de carne cu oua fierte, pasta de ardei si masline verzi

Ingrediente: 1 kg carne tocata, amestec porc si vita, 6 oua fierte, 2 oua crude, 2 cepe, 3-4 catei usturoi, 200 g masline verzi fara samburi, 3 linguri pasta de ardei, 2 pachete foietaj, 4-5 linguri smantana, Patrunjel si marar verde, Nucsoara, Sare, Piper. Puneti ceapa tocata marunt la calit in wok, in putin ulei de masline. Cand a devenit sticloasa adaugati carnea tocata si condimentele.

Amestecati intr-una, iar cand incepe sa scada zeama adaugati pasta de ardei. Puneti carnea la scurs. In tava intindeti o foaie din aluatul foietaj. Ungeti-o cu grasime ramasa de la carne. Intindeti…continuare

De citit!

Bors din spinari de pui

Ingrediente: 8 – 10 spinari de pui, 1 l bors, 1 morcov, 1 ceapa mare, 1/3 telina, ½ ardei gras, 4 linguri zarzavat ciorba cu suc de rosii, 1 pastarnac mic, O mana taietei, Patrunjel verde, Leustean, Sare, Piper....

Piept de pui cu sos picant de ardei si tagliatele

Ingrediente: 1 piept de pui, 3 cepe mici, 2 catei usturoi, 150 g pasta ardei rosii, 1 varf lingurita boia iute, 1 lingurita rasa boia dulce, Busuioc, Oregano, 200 g tagliatele, Sare, Piper. Taiati pieptul de pui fasii. Condimentati-l...

Placinta cu portocale

Ingrediente: 8-10 portocale (optional si 2 mere), 10 linguri zahar, 50 g Rama ½ lingurita scortisoara, 1 pachet aluat foietaj. Curatati portocalele de coaja si de pielite. Adaugati zaharul, scortisoara si foarte putina apa, cam o cescuta. Puneti la...