miercuri 28 februarie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăOrasulPloile abundente din...

Ploile abundente din ultimele zile au afectat opt comune

În urma precipitațiilor abundente căzute în perioada 05 – 08.06.2013, pe teritoriul județului Bacău, potrivit informărilor primite de la Comitetele locale pentru situații de urgență până la această dată, au fost afectate comunele Motoșeni, Nicolae Bălcescu, Berești-Tazlău, Podu Turcului, Izvoru Berheciului, Glăvănești, Stănișești, Răchitoasa, apele inundând o locuință, 8 gospodării, 5 anexe gospodărești, 12 km drumuri județene, aproximativ 55 km drumuri comunale și 6 porțiuni de drumuri comunale în satul Răchitoasa, 3 poduri și mai multe podețe, precum și 610 ha teren agricol.

Astfel, în comuna Podu Turcului au fost afectate, în proporție de 80-85% drumurile comunale și cele sătești, precum și podurile și podețele de pe aceste drumuri.

În comuna Izvoru Berheciului, în toate satele din comună, drumurile au fost spălate de pietriș și pe anumite porțiuni au fost rupte, devenind impracticabile circulației.

Drumurile județene au fost afectate în comuna Motoșeni – DJ 243B, în comuna Podu Turcului – DJ 241F pe porțiunea Lehancea-Giugioana, în comuna Izvoru Berheciului – porțiuni din DJ 241 A și DJ 241.

În categoria drumurilor comunale, a fost afectat DC 169 în comuna Nicolae Bălcescu, pe porțiunea Nicolae Bălcescu – Lărguța, precum și DC 47 Crăiești în satul Crăiești din comuna Stănișești, unde au fost avariate și trei poduri transversale.

În comuna Glăvănești sunt impracticabile porțiunile de drum DC 41 Glăvănești – Putredeni, DC 46 Glăvănești – Frumușelu, DC 46B Frumușelu – Muncelu, iar în comuna Răchitoasa sunt impracticabile porțiunile de drum DC Bordusaci – Bucșa, DC Burdusaci – Dumbrava, DC Tochilea – DJ 241, DC Barcana – Farcașa, DC Buda – Scăuele, DC Putini – DJ241.

De asemenea, sunt afectate drumuri sătești din localitățile Berești-Tazlău, Românești și Țurluianu din comuna Berești-Tazlău și drumuri sătești din satul Răzescu și Glăvănești, comuna Glăvănești.

Pentru evaluarea pagubelor produse în urma precipitațiilor abundente căzute în această perioadă, prefectul Claudiu-Octavian Șerban a dispus deplasarea în zonele afectate a două comisii formate din reprezentanți ai Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bacău, Sistemului de Gospodărire a Apelor Bacău, Serviciului Public Județean de Drumuri Bacău, Direcției pentru Agricultură Bacău și Compartimentului de Control și Inspecție pentru Calitatea Lucrărilor în Construcții Bacău.

De asemenea, se intervine pentru scoaterea apei din locuința afectată și gospodării, precum și pentru refacerea drumurilor afectate prin structurile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și localnici.

Potrivit informării primite de la Centrul Meteorologic Regional Moldova, pentru județul Bacău, se prelungește avertizarea hidrologică de COD GALBEN până miercuri, 12 iunie 2013, ora 09.00, fiind vizate fenomene de instabilitate atmosferică, averse, descărcări electrice, grindină. Sunt anunțate precipitații ce vor înregistra, pe arii extinse, cantități de 25 l/mp și, izolat, cantități de 60-70 l/mp.
În acest sens, continuă să fie asigurat serviciul de permanență în comunele din zona bazinelor hidrografice ale râurilor Trotuș și Bistrița și zona de munte a județului Bacău, Comitetul judetean pentru Situatii de Urgentă Bacău fiind pregătit să intervină, prin structurile sale, pentru a preveni sau diminua producerea efectelor negative ale fenomenelor hidrometeorologice periculoase.
În prezent, pe râurile din judeţul Bacău, nivelurile şi debitele sunt în scădere, potrivit informărilor Serviciului de Gospodărire a Apelor.

De citit!

Furt calificat: Bărbat de 30 de ani, identificat și reținut de polițiștii din Bacău pentru sustragerea unei geante cu documente și bani

La data de 18 februarie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au desfășurat o acțiune rapidă și eficientă, reușind să identifice și să rețină un bărbat în vârstă de 30 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat....

Infracțiuni la regimul circulației rutiere constatate de polițiști

La data de 16 februarie a.c., polițiștii Serviciului Rutier au depistat un bărbat de 37 de ani, din județul Neamț, în timp ce conducea un autoturism cu numere de înmatriculare provizorii pe DN2-E85, în localitatea Filipești. Din verificările efectuate în...

Reținut de polițiști pentru conducere ilegală: Bărbat din Dărmănești, prins la volan cu permisul suspendat

La data de 16 februarie a.c., polițiștii din Moinești au efectuat o operațiune de rutină pe strada Tudor Vladimirescu din municipiu, care a condus la reținerea unui bărbat în vârstă de 39 de ani, originar din orașul Dărmănești. Conform...