sâmbătă, septembrie 30, 2023

Ce cauzează bilirubina crescută?

Bilirubina este o substanță gălbuie în sângele...

Mergem pe Mare. Ce punem în bagaje?

Chiar dacă sunteți prima dată pe o...

Ce greșeli facem când punem o mașină în vânzare

Vrem să ne vindem mașina și ne...

Poliția în control

Fapt diversInfractionalPoliția în control
- Advertisement -

Acțiune operativă pentru prevenirea şi combaterea comerţului ilicit organizată de poliţiştii de la economic

 Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bacău au acţionat în scopul protejării intereselor consumatorilor și verificării fiscalizării veniturilor realizate de operatorii economici prin vânzarea mărfurilor de strictă necesitate.

Astfel, poliţiştii de la economic au efectuat controale la 18 operatori economici de pe raza judeţului.

Controalele au vizat verificarea preţurilor practicate deagenţii economici, în scopul prevenirii creşterii nejustificate a acestora.

În urma neregulilor constatate, poliţiştii au aplicat 15 sancţiuni contravenţionale, cuantumul total al amenzilor ridicându-se la 55.500 de lei.

Totodată, poliţiştii au confiscat suma de 6068 de lei, reprezentând încasări nefiscalizate.

 Poliţiştii au efectuat un control la o societate comercială din Comăneşti unde au identificat nefiscalizată suma de 980 de lei. Totodată, au amendat operatorul economic în cauză cu amendă în valoare de 10.000 de lei.

 De asemenea, cu ocazia verificarilor la o societate comercială de pe raza comunei Buhoci s-a constatat că aceasta nu a putut face dovada documentelor de livrare pentru cantitatea de 335 m.c. balast brut sau sorturi.

          Față de cele constatate s-a luat măsura sancționării contravenționale a societăţii comerciale cu suma de 20.000 lei, procedându-se totodată la confiscarea sumei de 4.335 de lei reprezentând contravaloarea balastului.

Acțiune organizată de Poliția Municipiului Moineşti în mediul urban şi rural

   La data de 06 mai a.c., polițiștii moineşteni, împreună cu poliţişti locali au acţionat pe raza de competenţă, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural pentru menținerii ordinii și liniștii publice, prevenirea şi combaterea infracţionalităţii şi a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

În cadrul activităților specifice desfășurate, polițiștii au identificat un bărbat, de 45 de ani, din Bacău, bănuit de comiterea mai multor infracţiuni de furt. Acesta ar fi sustras în perioada aprilie-mai, mai multe bunuri, profitând de neatenţia păgubiţilor. Astfel, la data de 05 mai a.c, bănuitul ar fi sustras o sacoşă ce conţinea cumpărături în valoare de 200 de lei, ale unei femei de 52 de ani, care ar fi lăsat-o nesupravegheată şi o alta cu un portofel şi suma de 170 de lei aparţinând unei bătrâne de 71 de ani.

Totodată, poliţiştii au aplicat 57 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 34.365 de lei.

De asemenea, au fost verificate 124 de autovehicule şi au fost reținute 6 permise de conducere.

Alte titluri