duminică, octombrie 1, 2023

O dilemă mereu actuală: Cât să cer pentru munca mea?

Sunt profesionișți care încearcă să-și dezvolte o...

Ți-ai luat câine? Iată ceea ce trebuie să știi!

Sunteți pentru prima dată proprietarul unui câine?...

Politisti la Scoala de Vara

Fapt diversPolitisti la Scoala de Vara
- Advertisement -

În perioada 01-14 iulie a.c., în Parohia Șerbănești are loc cea de-a patra ediție a activităților de tip școala de vara în cadrul Centrului Educațional Didascalos.

Preoţii parohiei coordonează activitățile acestui proiect pentru copiii fără prea multe posibilități materiale sau din centre speciale din Bacău, pentru a le oferi, pe lângă o masă caldă, și un program de activități educative, în care sunt implicați voluntari dar și reprezentanți ai instituțiilor publice.

Astfel, miercuri 10 iulie a.c., polițiștii de prevenire din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău, alături de colegii lor de la Serviciul Criminalistic, Serviciul Rutier și Serviciul pentru Acțiuni Speciale au fost prezenți în mijlocul copiilor, purtând discuții despre cum să fie mereu în siguranță și despre cum să nu fie implicați în diverse infracțiuni.

Cei 170 copii cu vârsta cuprinsă între 7 și 16 ani și peste 70 de voluntari au fost împărţiţi pe laboratoare astfel încât fiecare echipă să poată vedea materialele pregătite special de poliţişti pentru ei. Poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale au prezentat echipamentele speciale pe care aceștia le deţin şi le folosesc în acţiuni şi modalitatea de funcţionare. Specialişti din cadrul Serviciului Criminalistic au prezentat copiilor laboratorul criminalistic, trusele necesare prelevării mijloacelor materiale de probă şi modul în care persoanele sunt amprentate sau se culeg amprentele de la fața locului. Poliţiştii Serviciului Rutier, în afară de mesajele cu caracter preventiv (traversarea corectă şi respectarea semnelor de circulaţie, unde, cum şi de la ce vârstă pot merge cu bicicleta, semnificaţia indicatoarelor rutiere), au prezentat aparatul radar şi etilotestul, copiii având posibilitatea să vadă cum sunt acestea folosite în munca de poliție. Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, sprijiniți de poliţiştii de proximitate din cadrul Secţiei 2 Bacău au prezentat elevilor materiale video cu caracter preventiv, având ca teme prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor, siguranţa pe internet, traficul de persoane, măsuri de prevenire a înșelăciunilor și furturilor.

Alături de polițiști s-au aflat și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Bacău care au prezentat echipamente speciale pe care aceştia le deţin, echipamente SMURD, de prim ajutor, sau de intervenție la incendii.

În următoarea perioadă polițiștii vor fi în continuare prezenți în mijlocul copiilor, în cadrul școlilor de vară, a taberelor școlare sau în diverse locuri publice pentru o vacanță în siguranță.

Alte titluri