sâmbătă 20 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăFapt diversPoliţiştii au acţionat...

Poliţiştii au acţionat pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor în domeniul silvic

Prevenirea și combaterea faptelor ilegale din domeniul silvic reprezintă o prioritate permanentă pentru Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău, care, prin structurile sale specializate, a căutat să identifice și să pună în aplicare cele mai eficiente forme și modalități de realizare a acestui obiectiv.

În activitățile desfaşurate de poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău, în colaborare cu instituţiile partenere, pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice, s-a acordat o atenţie deosebită tăierilor ilegale şi sustragerii de arbori de pe raza de competenţă, atât din fondul forestier de stat, cât şi din fondul forestier privat, precum şi transportului, prelucrării şi comercializării ilegale a materialului lemnos.

Astfel, la data de 11 aprilie a.c., poliţiştii din Moineşti au depistat în flagrant un bărbat de 68 de ani, din judeţul Covasna şi unul de 55 de ani, din comuna Ghimeş-Făget, care au tăiat ilegal 6 arbori, esenţă răşinoase.
Materialul lemnos rezultat în urma tăierii ilegale, în volum de 4,7 m.c. şi o valoare de 1410 lei a fost confiscat şi predat în custodie reprezentanţilor ocolului silvic.
Cei doi bărbaţi sunt cercetaţi pentru tăiere ilegală de arbori.

De asemenea, poliţiştii moineşteni au depistat în flagrant trei tineri, cu vârste cuprinse între 17 şi 39 de ani, toţi din comuna Palanca, după ce ar fi tăiat şi sustras ilegal din pădurea Ocolului Silvic Comăneşti, opt arbori, specia molid.
Materialul lemnos în volum de 3 m.c. a fost confiscat şi predat în custodie reprezentanţilor ocolului silvic.
Poliţiştii au întocmit dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori.

Totodată, a fost depistat un bărbat de 36 de ani, din comuna Agăş, care ar fi tăiat fără drept 4 arbori, esenţă răşinoase, din pădurea primăriei.
Materialul lemnos în volum de 2 m.c. şi o valoare de 456 de lei a fost confiscat şi predat în custodie Primăriei comunei Agăş.

La data de 12 aprilie a.c., poliţiştii din Târgu Ocna au depistat un bărbat de 37 de ani şi unul de 39 de ani, ambii din Comăneşti, în timp ce transportau cu două autoutilitare, cantitatea de 3,8 m.c. material lemnos, fără documente legale de transport.
Materialul lemnos cu o valoare de 2.428 de lei a fost confiscat, iar cei doi bărbaţi au fost sancţionaţi contravenţional conform Legii 171/2010.

Patrula mixtă, formată din poliţist şi jandarm, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, au depistat pe raza comunei Ştefan cel Mare, un tânăr de 22 de ani, în timp ce transporta cu o autoutilitară, cantitatea de 3,5 m.c. material lemnos, fără documente legale de transport.
Materialul lemnos cu o valoare de 765 de lei a fost confiscat, iar tânărul a fost sancţionat contravenţional conform Legii 171/2010.

De citit!

Reținut de polițiști după ce a condus din nou un autoturism fără permis

La data de 26 martie a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Răcăciuni au depistat în localitatea Parava un autoturism, iar la efectuarea semnalelor regulamentare de oprire acesta a accelerat continuându-și deplasarea.               Polițiștii au procedat la urmărirea autoturismului în trafic, dar...

Demersuri importante pentru înființarea unei subunități de pompieri în comuna Hemeiuș

Într-un pas crucial spre asigurarea siguranței comunității locale, astăzi, 29 martie, a avut loc un moment semnificativ în demersul de construire a unei noi subunități de pompieri în comuna Hemeiuș.Prin predarea-primirea unui teren din domeniul public al statului, administrat...

Infracțiuni rutiere constatate de polițiști în trafic

La data de 27 martie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au depistat în flagrant delict, un bărbat de 38 de ani, din orașul Dărmănești, în timp ce conducea un autoturism pe strada Aleea Parcului din municipiu, aflându-se sub...