Politistii au dat ieri amenzi in valoare de peste 27.000 de lei

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au acţionat ieri, 15 ianuarie 2013, pe raza municipiului Bacău, pentru disciplinarea pietonilor şi depistarea conducătorilor auto care nu acordă prioritate de trecere acestora.

Astfel, în urma activităţilor au fost aplicate 133 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 27.300 lei, dintre care 40 pietonilor, 6 pentru neacordare de prioritate, 27 pentru depăşirea limitei legale de viteză şi 60 pentru alte abateri.

Totodată au fost reţinute 8 permise de conducere şi 2 certificate de înmatriculare.

Exemple:
Ionel T., de 38 de ani, din Bacău, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe Bulevardul Unirii din municipiul Bacău şi nu a acordat pritoritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea străzii prin loc special amenajat.
Faţă de acesta a fost luată măsura sancţionării contravenţionale conform H.G. 1391/2006 şi i-a fost reţinut permisul de conducere pentru o perioadă de 30 de zile.

Poliţiştii l-au depistat pe Gheorghe V., de 20 de ani, din Bacău în timp ce traversa Bulevardul Unirii din municipiu prin loc nepermis şi fără să se asigure.
Acesta a fost sancţionat contravenţional conform H.G. 1391/2006.