joi, noiembrie 30, 2023

Sfaturi pentru un sunet mai bun de la sistemul audio de acasă

    Configurarea unui sistem de sunet frumos este...

Cum a apărut ideea de salariu minim

Un salariu minim este cea mai mică...

Polițiștii au scos radarele pe drumuri

ActualitatePolițiștii au scos radarele pe drumuri
- Advertisement -

Poliţiştii băcăuani, în colaborare cu Serviciul Rutier Vrancea au derulat o acțiune de prevenire a accidentelor rutiere, în special pentru combaterea încălcărilor regimului legal de viteză.

Ieri, 14 martie a.c., poliţiştii băcăuani şi cei din Vrancea au scos radarele pe drumurile publice pentru depistarea celor care depășesc viteza legală. S-au folosit echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospeciale și cinemometrele portabile model TruCAM.

Pe lângă acestea, s-au utilizat și aparatele etilotest și drugtest, pentru depistarea și sancționarea celor aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.
Ca urmare a acţiunilor derulate , poliţiştii băcăuani au aplicat 59 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 51.330 de lei.

Dintre acestea, pentru nerespectarea regimului de viteză legal stabilit, polițiștii au aplicat 46 de sancţiuni contravenţionale.
De asemenea, au fost reţinute 5 permise de conducere, toate pentru depăşirea cu mai mult de 50km/h a vitezei legal stabilite. De asemenea, a fost retras 1 certificat de înmatriculare.

La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău, de la începutul acestui an au fost înregistrate 2 accidente grave ce au avut ca principală cauză generatoare, viteza excesivă, cu 8 mai puţine decât în perioada similară a anului trecut.

Pentru prevenirea evenimentelor negative, polițiștii de la rutieră vă reamintesc:

Respectaţi limita legală de viteză pentru fiecare segment de drum!

Viteza cauzează şi agravează accidentele de circulaţie! Cu cât viteza este mai mare, şocul produs de accident este mai mare, iar urmările drastice.

Viteza scade vizibilitatea, reducând câmpul vizual al şoferului.

Alte titluri