Poliţiştii băcăuani au acţionat pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere

Ieri, 04 aprilie a.c., poliţiştii au acţionat pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere produse pe drumurile publice aflate în competența structurilor de ordine publică din mediul rural.

Într-un interval de doar câteva ore, pe 21 drumuri judeţene din judeţul Bacău, poliţiştii au acţionat pentru prevenirea şi combaterea excesului de viteză cu dispozitivele de măsurare a vitezei omologate, ocazie cu care 65 de şoferi au fost depistaţi cu o viteză mai mare faţă de cea maxim admisă pe un anumit sector de drum, 6 dintre aceştia fiind nevoiţi să tragă pe dreapta întrucât au apăsat prea tare pe pedala de acceleraţie, depăşind 100 km/h în localităţi, fapt pentru care li s-au reţinut permisele de conducere.

Pentru alte abateri de la normele rutiere, alți 5 conducători auto au rămas temporar fără permise de conducere, iar 9 fără certificate de înmatriculare.

Căruțașii și bicicliștii nu au fost nici ei neglijați, o mare parte dintre aceştia fiind testaţi cu etilotestul pentru a constata dacă au consumat băuturi alcoolice înainte de a se pune în mișcare pe drumurile publice.
În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au aplicat 208 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 98.820 de lei.

Acest gen de acţiuni vor continua…