luni, decembrie 11, 2023

Politistii bacauani au sarbatorit 1 Mai prin munca

OrasulPolitistii bacauani au sarbatorit 1 Mai prin munca
- Advertisement -

Aproximativ 270 de poliţişti de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, investigarea fraudelor, arme, explozivi și substanțe periculoase au acționat în ziua de 1 mai pentru îndeplinirea responsabilităţilor necesare asigurării unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică.

Pe drumurile publice, pe principalele artere din zonele turistice, precum şi pe traseele de acces către aceste zone, poliţiştii de la rutieră au fost prezenti pentru menţinerea fluenţei şi prevenirea producerii unor evenimente grave, în general a celor generate de excesul de viteză. Astfel, efectivele de poliţie rutieră au acţionat pe 8 tronsoane de drumuri naţionale şi au utilizat, 22 de mijloace auto cu 12 aparate radar.

Astfel, polițiștii rutieri au constatat 226 de încălcari ale normelor privind circulația pe drumurile publice și au aplicat tot atâtea sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 45 650 de lei. Ca urmare a abaterilor constatate agenții de poliție rutieră au reținut 7 permise de conducere, din care două pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și au retras 5 certificate de înmatriculare.

Polițiștii împreună cu reprezentanții instituțiilor abilitate au efectuat verificări cu privire la modul în care se efectuază comercializarea produselor alimentare și nealimentare în Piața Centrală din Municipiul Bacău. Au fost verificate 38 de societăți comerciale și în urma abaterilor constatate s-au aplicat 10 sancțiuni contravenționale în valoare de 14 600 lei, pentru marfă expirată, lipsa gramajului la produsele comercializate sau lipsa elementelor de identificare a produselor.

În cadrul acțiunii a fost depistat în Piața Centrală un tânăr care deținea în vederea comercializării 17 pachete de țigarete cu timbre fiscale de Republica Moldova și Ucraina. Țigaretele au fost ridicate în vederea confiscării și s-a luat măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 10.000 de lei, conform prevederilor Legii 571/2003.

Polițiștii din Moinești l-au depistat la data de 01 mai a.c., în jurul orei 20.00 pe strada Tudor Valdimirescu din localitate pe N. Dinu, de 37 de ani, din județul Ialomiţa, care poseda mandat european de arestare.

Acesta se sustrăgea de la executarea unei pedepse de doi ani închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj, dispusă de Judecătoria Ialomița.

Bărbatul de 37 de ani a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul IPJ Bacău.

Alte titluri