marți 11 iunie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăFapt diversPolițiștii băcăuani cutreieră...

Polițiștii băcăuani cutreieră județul și-i informează pe cetățeni despre sterilizarea câinilor

Polițiștii băcăuani continuă activitățile de informare a populației județului Bacău despre posibilitatea sterilizării gratuite a animalelor de companie de talie mică (câini și pisici), precum și a prevederilor legale în domeniu. 

În perioada mai- decembrie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor desfășoară acțiuni de informare a cetățenilor (proprietari de exemplare canine de rasă comună sau exemplare feline), cu scopul înștiințării acestora despre campania de sterilizare gratuită. 

Spre exemplu, în perioada 01.07.2022 – 03.07.2022, pe raza municipiului Onești, s-a desfășurat campania de sterilizare gratuită, organizată de Adăpostul Public Onești.

De asemenea, polițiștii au prezentat cetățenilor importanța sterilizării animalelor de companie aflate în proprietatea lor. 

Totodată, ulterior, polițiștii au verificat pe raza municipiului Onești dacă exemplarele canine au fost sterilizate în urma informării. 

Pentru nerespectarea prevederilor OUG nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, cu modificările și completările ulterioare și HG 1059/2013 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a OUG nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, cu modificările și completările ulterioare, au fost aplicate un număr de 9 sancținuni contravenționale.

Astfel de activități vor continua. 

Polițiștii reamintesc că este obligatorie sterilizarea câinilor cu sau fără stăpân aparținând rasei comune și metișii acestora conform prevederilor art. 13^2 din O.U.G. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân. Nerespectarea acestei obligații legale constituie contravenție, iar limitele sancțiunii sunt cuprinse între 5.000 și 10.000 lei.

De citit!

Acțiune a polițiștilor pentru combaterea delictelor silvice în județul Bacău

La data de 30 martie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol Bacău au desfășurat o operațiune amplă în întreg județul, având ca scop prevenirea și combaterea delictelor silvice și a transportului ilegal de materiale lemnoase.În timpul...

Polițiștii rețin un șofer după un accident rutier provocat sub influența alcoolului

La data de 31 martie a.c., în jurul orei 17:30, polițiștii de la Secția 2 Poliție Rurală Moinești au fost alertați cu privire la un accident rutier survenit în localitatea Pîrjol.Din investigațiile preliminare, s-a stabilit că un bărbat în...

Dosar penal deschis după ce un minor a fost depistat conducând un motociclu fără permis, încredințat de tatăl său

La data de 30 martie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Bacău au interceptat un incident în localitatea Cleja, pe DN2 - E85, unde un tânăr în vârstă de 17 ani era surprins conducând un motociclu neînregistrat și fără...