Politistii continua campania de informare a alegatorilor

Polițiștii băcăuani au fost prezenți în zilele de 23, 24 și 25 noiembrie a.c., atât în municipiul Bacău, dar mai ales în mediul rural, unde au continuat activităţile în cadrul Campaniei “Tu decizi! Votează legal!”.

Astfel, polițiștii au desfășurat activități în zona de sud a orașului, dar și în comunele Răchitoasa, Podu Turcului, Oncești și Glăvănești, unde au purtat discuții cu cetățenii despre riscurile la care se expun în cazul nerespectării legislației electorale, în special cu privire la mita electorală și votul ilegal, le-au înmânat flyere și au lipit afișe cu mesajul campaniei în locuri cu vizibilitate mare.

Acţiunea polițiștilor a trezit interesul cetăţenilor, aceştia solicitând de cele mai multe ori date suplimentare referitoare la campania de informare. Acestora le-au fost explicate importanţa respectării prevederilor legislative şi riscul la care se expun în cazul încălcării acestora.

Cetățenii aflați în Piața Miorița, în zona Ștefan cel Mare și în Piața Aviatori, din municipiul Bacău, au primit recomandări de la jandarmi cu privire la respectarea legislaţiei privind procesul electoral, fiind informaţi şi despre bunurile care nu intră în categoria bunurilor interzise, precum afişe, pliante, cărţi poştale, calendare, caiete, ilustrate, pixuri, brichete, chibrituri, insigne, ecusoane, dvd-uri, fanioane, steaguri, căni, pungi, tricouri, şepci, eşarfe, fulare, veste, fesuri, mânuşi, pelerine, jachete, inscripţionate cu însemnele electorale ale formaţiunilor politice sau ale candidaţilor care participă la alegeri.

În cadrul acestor activităţi au fost distribuite peste 700 de materiale cu caracter preventiv, iar pentru ca mesajul campaniei să ajungă la cât mai mulţi cetăţeni, au fost lipite afişe în zona magazinelor și centrelor localităţilor.