miercuri 12 iunie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăOrasulPolitistii continua campania...

Politistii continua campania de informare a alegatorilor

Polițiștii băcăuani au fost prezenți în zilele de 23, 24 și 25 noiembrie a.c., atât în municipiul Bacău, dar mai ales în mediul rural, unde au continuat activităţile în cadrul Campaniei “Tu decizi! Votează legal!”.

Astfel, polițiștii au desfășurat activități în zona de sud a orașului, dar și în comunele Răchitoasa, Podu Turcului, Oncești și Glăvănești, unde au purtat discuții cu cetățenii despre riscurile la care se expun în cazul nerespectării legislației electorale, în special cu privire la mita electorală și votul ilegal, le-au înmânat flyere și au lipit afișe cu mesajul campaniei în locuri cu vizibilitate mare.

Acţiunea polițiștilor a trezit interesul cetăţenilor, aceştia solicitând de cele mai multe ori date suplimentare referitoare la campania de informare. Acestora le-au fost explicate importanţa respectării prevederilor legislative şi riscul la care se expun în cazul încălcării acestora.

Cetățenii aflați în Piața Miorița, în zona Ștefan cel Mare și în Piața Aviatori, din municipiul Bacău, au primit recomandări de la jandarmi cu privire la respectarea legislaţiei privind procesul electoral, fiind informaţi şi despre bunurile care nu intră în categoria bunurilor interzise, precum afişe, pliante, cărţi poştale, calendare, caiete, ilustrate, pixuri, brichete, chibrituri, insigne, ecusoane, dvd-uri, fanioane, steaguri, căni, pungi, tricouri, şepci, eşarfe, fulare, veste, fesuri, mânuşi, pelerine, jachete, inscripţionate cu însemnele electorale ale formaţiunilor politice sau ale candidaţilor care participă la alegeri.

În cadrul acestor activităţi au fost distribuite peste 700 de materiale cu caracter preventiv, iar pentru ca mesajul campaniei să ajungă la cât mai mulţi cetăţeni, au fost lipite afişe în zona magazinelor și centrelor localităţilor.

De citit!

Acțiune a polițiștilor pentru combaterea delictelor silvice în județul Bacău

La data de 30 martie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol Bacău au desfășurat o operațiune amplă în întreg județul, având ca scop prevenirea și combaterea delictelor silvice și a transportului ilegal de materiale lemnoase.În timpul...

Polițiștii rețin un șofer după un accident rutier provocat sub influența alcoolului

La data de 31 martie a.c., în jurul orei 17:30, polițiștii de la Secția 2 Poliție Rurală Moinești au fost alertați cu privire la un accident rutier survenit în localitatea Pîrjol.Din investigațiile preliminare, s-a stabilit că un bărbat în...

Dosar penal deschis după ce un minor a fost depistat conducând un motociclu fără permis, încredințat de tatăl său

La data de 30 martie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Bacău au interceptat un incident în localitatea Cleja, pe DN2 - E85, unde un tânăr în vârstă de 17 ani era surprins conducând un motociclu neînregistrat și fără...