27.2 C
Bacau

Politistii ii invata pe elevii din Moinesti sa se fereasca de probleme

De stiut!

moinesti

Elevii școlilor din Moinești, din zonele rurale arondate acestui municipiu și părinții acestora au fost angrenați, de către polițiști, în activități preventive desfășurate în cadrul campaniei „Siguranţa în localitatea mea”.

Campania s-a desfășurat în perioada 08.05-18.06.2013 la inițiativa Poliției Municipiului Monești, în parteneriat cu Şcoala Generală G. Enescu Moineşti, Şcoala Generală Ştefan Luchian Moineşti, Şcoala Generală T. Tzara Moineşti, Școala Generală Septimiu Sever Moineşti, Şcoala Generală Măgireşti, Şcoala Generală Ion Creangă Bolătău, S.C. OMV PETROM S.A. , O.N.G. ACTIV MOINEŞTI și U.A.T. ZEMEŞ.

Polițiștii le-au prezentat elevilor materiale cu caracter preventiv în scopul conştientizării de către aceștia a riscurilor la care se expun prin săvârşirea unor fapte antisociale, dar și elemente referitoare la conduita preventivă pentru a evita să devină victime ale unor infracțiuni.

Elevii au fost provocați să participe la concursul de proiecte cu tema ” Furtul şi Violenţa – modalităţi de prevenire a incidentelor”, urmând ca cele mai bune lucrări să fie premiate. Participanții la concurs au avut de realizat proiecte din care să rezulte ce măsuri consideră că ar trebui luate pentru prevenirea absenteismului școlar și a faptelor natisociale.

Polițiștii și partenerii din proeict au avut întâniri și cu părinții elevilor, în cadrul cărora a fost prezentate și dezbătute aspecte referitoare la adoptarea unui comportament adecvat în famlie și societate.
Festivitățile de premiere a proeictelor s-au desfășurat în perioada 17 şi 18 iunie a.c., în comunele Măgireşti și Zemeş şi în municipiul Moinești. 12 elevi din Școala Măgireşti, Şcoala Zemeş, Școala G. Enescu Moineşti și Școala Ştefan Luchian Moinești au fost recompensaţi cu tablete şi diplome.

Activitatea va continua cu punerea în practică a proiectelor câştigătoare, respectiv organizarea unui concurs de mountain bike şi a unei tabere.

- Advertisement -

Ultimele stiri