duminică 23 iunie 2024

.

Conduita preventivă în condiții...

Conducerea sub razele arzătoare ale soarelui poate fi o provocare, punând la încercare...

10 lucruri de știut...

Alegerea unei chiuvete de baie poate fi un pic copleșitoare, dar numai atunci...

Câteva trucuri pentru amenajarea...

În secolul al XIV-lea, clasele inferioare dormeau pe saltele umplute cu paie. În...

Ce trebuie să știm...

Una dintre cele mai vizibile caracteristici ale unei case super eficiente din punct...
AcasăFapt diversPolitistii ii invata...

Politistii ii invata pe pensionari sa se apere de infractori

politisti

Poliţiştii continuă activităţile pentru prevenirea infracţiunilor de tâlhărie. De această dată, poliţişti din cadrul Secţiei 1 Bacău şi Compartimentului de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii au desfăşurat, la sediul Oficiului Poştal de Distribuţie Centralizată Bacău, din Municipiul Bacău, o activitate pentru prevenirea faptelor antisociale săvârşite asupra factorilor poştali.

La această întâlnire au participat 70 de factori poştali care au fost instruiţi cu privire la modul de acţiune în anumite situaţii, au fost reanalizate situaţiile reale, privind tâlhăriile comise asupra factorilor poştali din ţară, precum şi modul de operare al infractorilor.

O altă activitate de informare a fost susţinută la Căminul pentru Persoane Vârstnice Bacău, de către poliţişti din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii şi Secţiei 2 Bacău.
La activitate au participat peste 50 de perso ane de vârsta a treia care au primit informaţii preventive. Au fost transmise sfaturi şi informaţii utile cu privire la infracţiunea de tâlhărie şi modalităţi de prevenire a victimizării, a inşelăciunilor şi a accidentelor de circulaţie.

Recomandări preventive au fost transmise atât domnilor cât şi doamnelor. Domnii au fost sfătuiţi să fie atenţi cu portofelele, să nu le poarte în buzunarul din spate, iar doamnele să nu poarte bijuterii de valoare, să evite aleile sau locurile izolate, să păstreze telefonul mobil în buzunar sau în poşetă, iar dacă au senzaţia că sunt urmărite, să solicite ajutor.

Astfel de sesiuni de informare vor continua şi în perioada din judeţul Bacău.

De citit!

Reținere efectuată de polițiști, într-un dosar penal de infracțiuni contra persoanei

Polițiștii din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Podu Turcului s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate și au documentat activitatea infracțională a doi bărbați, din comuna Motoșeni, sub coordonarea Parchetului de pe lângă...

Polițist băcăuan, ghid pentru o expediție în Africa

În perioada 25-30 mai a.c, un polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău s-a alăturat unei echipe de 23 de români care au participat la o expediție montană ce a avut ca obiectiv atingerea vârfului Uhuru Peak, de...

Percheziții într-un caz de evaziune fiscală

În cadrul acțiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratul General al Poliției Române, la data de 30 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bacău au pus în...