Polițiștii, implicați în programul “SĂ ŞTII MAI MULTE, SĂ FII MAI BUN!”

În perioada 01-05 aprilie 2013, se vor derula, la nivel naţional, activităţi extracurriculare şi extraşcolare, în cadrul Programului „Să ştii mai multe, să fii mai bun!”.

Activitățile derulate de polițiștii băcăuani în cadrul acestui program au drept scop prevenirea actelor şi faptelor antisociale, asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică în unităţile de învăţământ şi în zonele adiacente acestora precum şi reducerea factorilor de risc care conduc la implicarea în fapte antisociale, victimizare, marginalizare şi excludere socială a unor elevi.

La sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au fost prezenți în zilele de 01 și 02 aprilie elevii claselor a XII a de la Colegiului Naţional „V. Alecsandri” Bacău, cărora le-au fost prezentate argumente și condiții pentru o viitoare carieră de polițist. Discuțiile dintre elevi și polițiști s-au axat în principal pe teme legate de violența în școală și prevenirea victimizării minorilor. La întâlnire a participat și reprezentantul Consiliului Național al Audiovizualului în județul Bacău care a prezentat o serie de materiale realizate în sprijinul campaniei “Violența în școli iese de pe TV” derulată de această instituție .

Polițiști de ordine publică, de proximitate și cei din cadrul Compartimentului de Analiza și Prevenirea Criminalității au fost prezenti astăzi în unităţile de învăţământ din judeţ.

Elevii au primit informaţii despre delincvenţa juvenilă şi victimizarea minorilor, măsurile de prevenire a tâlhăriilor şi furturilor, măsuri de prevenire a violenţei şcolare, au fost prelucrate regulile de circulatie rutiera şi consecinţele nerespectării acestora, demonstraţie de autoapărare şi cu animale de serviciu.

La Școala “G.M. Cancicov” din Bacău s-a desfășurat astăzi, în prezența polițiștilor din cadrul Serviciului Rutier Bacău, a doua ediție a concursului municipal “Circulație învățăm!”. Au participat la această competiție 60 de elevi cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani, din 7 unități de învățământ. Competitorii au avut de trecut de trei probe: cea teoretică, proba de desen pe teme rutiere și proba practică de bicicletă în poligon.

În urma desfășurării concursului au fost desemnate echipele câștigătoare:
Locul I. – Palatul Copiilor
Locul II. – Școala M. Drăgan
Locul III. – Școala G.M. Cancicov

Câștigătorii au primit diplome și premii oferite de partenerii sociali atrași în acest proiect.
În ziua de 03 aprilie a.c. polițiștii rutieri, de ordine publică și din cadrul Compartimentului de Analiza și Prevenirea Criminalității se vor întâlni la Colegiul Tehnic “Anghel Saligny” din Bacău cu toți consilierii educativi din unitățile de învățământ băcăuane pentru a identifica cele mai bune metode de colaborare în vederea creșterii gradului de siguranță în școli și zonele adiacente.