vineri 12 iulie 2024

.

Ce trebuie să știți...

Există gătitul la soba cu lemne, la mașina cu gaz metan, la reșoul...

Cifoza, lordoza și scolioza....

Diferența principală dintre cifoza lordoză și scolioză este natura curburii coloanei vertebrale. Lordoza...

Impactul testelor genetice în...

În era modernă a medicinei personalizate, testele genetice pentru cancer și consultările genetice...

Lucruri pe care le...

Având în vedere că aproape jumătate dintre persoanele în vârstă au nevoie de...
AcasăCulinarPollock (cod de...

Pollock (cod de Alaska) cu legume aburite

O cină lejeră (sau poate fi şi prânz), din alimente congelate. Singura grijă e să scoateţi peştele din congelator de dimineaţă şi să-l lăsaţi în frigider, pentru a se dezgheţa lent (nu violent), făra să-şi modifice textura.

Ce vă trebuie?

Două fileuri de pollock (cunoscut la noi şi drept cod de Alaska) a câte 150 – 200 g fiecare sunt suficiente pentru doi (două persoane ca să fiu politically correct). Mai aveţi nevoie de o lămâie, o căpăţână de usturoi, nişte sare, nişte piper, nişte ulei de măsline. Pentru garnitură căutaţi nişte legume prin congelator. Eu am găsit broccoli şi morcovi subdezvoltaţi (baby-carrots), dat puteţi încerca şi conopidă sau sparanghel. Nici cartofii natur nu sunt de lepădat. Uitam esenţialul. O fiolă de Riesling sec. Nu neapărat de pe Domeniile Tohani. Cam 50 mL vă trebuie la peşte, iar 700 mL în pahare, distribuit echitabil (nu egal  🙂 ).

Cum procedaţi? Aici…

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....