Pompierii bacauani, in actiune de informare

Personalul Inspecției de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău, împreună cu specialiștii E.ON Romania vor desfășura mâine, 15 ianuarie a.c., începând cu ora 12.00, activități de informare preventivă ce se înscriu în campania națională „R.I.S.C. – Renunță! Improvizațiile Sunt Catastrofale”. Activitatea de informare preventivă se va desfășura în municipiile Bacău, Onești și Moinești, precum și în orașele Comănești și Tg. Ocna.

Reprezentanții celor două instituții implicate în campanie vor distribui pliante populației și vor explica riscurile pe care le implică manevrarea greșită a aparatelor alimentate cu gaze naturale, respectiv improvizațiile la instalațiile electrice și de gaze naturale. De asemenea, cetățenilor li se va prezenta necesitatea efectuării intervențiilor la acestea numai de către personal autorizat și a curățării coșurilor de fum cel puțin de două ori pe an, o dată obligatoriu la începutul sezonului rece.

Campania „R.I.S.C. – Renunţă! Improvizaţiile Sunt Catastrofale” este o campanie naţională de educare preventivă iniţiată de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în colaborare cu E.ON România și are ca obiectiv reducerea incidentelor de natura incendiilor, exploziilor etc., care sunt cauzate de improvizații la instalațiile de gaze naturale și electricitate, precum și de coșuri de fum necurățate.

Sub sloganul „Pune capăt improvizaţiilor, nu vieţii!”, campania îşi doreşte să aducă în prim-plan riscurile la care se expune populația folosind improvizaţii atât la instalaţiile de gaze naturale, cât şi la instalaţiile de încălzire.

Concomitent cu această campanie, este în derulare şi Campania „F.O.C. – Flăcările Omoară Copii”, care are drept scop reducerea numărului de incendii la locuinţe şi gospodării cetăţeneşti şi, implicit, reducerea numărului victimelor din rândul copiilor.