marți 20 februarie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăActualitatePompierii bacauani se...

Pompierii bacauani se iau la intrecere

Pe Stadionul Orăşenesc Târgu Ocna, timp de două zile, 24 echipaje îşi vor demonstra măiestria cu ocazia concursurilor profesionale ale Serviciilor Voluntare şi Private pentru Situaţii de Urgenţă.

În perioada 13 – 14 iunie a.c., Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău va organiza pe Stadionul oraşului Târgu. Ocna, etapa judeţeană a concursurilor profesionale ale Serviciilor Voluntare şi Private pentru Situaţii de Urgenţă de la localităţi, instituţiile publice şi operatorii economici din judeţul Bacău.

La faza judeţeană participă un număr de 24 echipe de la operatorii economici şi instituţiile publice dotate cu motopompe şi cu autospeciale de stins incendii.

Concursul este structurat pe două etape, astfel:

– pe data de 13 iunie 2013, participă Serviciile Private pentru Situaţii de Urgenţă de la operatorii economici şi instituţiile publice dotate cu motopompe şi autospeciale de stins incendii;

– pe data de 14 iunie 2013, participă Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă de la localităţile dotate cu autospeciale de stins incendii.

Pentru participarea la concurs, loturile serviciilor voluntare şi private vor avea în componenţă un antrenor (şeful serviciului), opt concurenţi şi două rezerve, care vor avea calitatea de angajat sau voluntar în serviciul din care fac parte.

Echipajele participante îşi vor demonstra măiestria la probele: pista cu obstacole pe 100 m, ştafetă 4×100 m, dispozitivul de intervenţie.

Echipele clasate pe primele locuri vor primi diplome, cupe şi medalii personalizate, urmând să participe la faza interjudeţeană.

Concursurile profesionale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă au ca obiective: dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice, necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă; evaluarea nivelului de pregătire a capacităţii de intervenţie a serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă; popularizarea, în rândul cetăţenilor, a unor aspecte din activităţile desfăşurate de serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă; dezvoltarea şi îmbunătăţirea relaţiilor de colaborare între serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă.

Organizarea şi desfăşurarea concursului vor fi asigurate de o brigadă de arbitri formată din personal din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău.

De citit!

CRAB preia controlul asupra Rezervei de Apă din Bacău – Un pas semnificativ pentru siguranța alimentării cu apă în municipiu

Primarul Lucian Viziteu anunță că "Rezerva de apă a municipiului Bacău" a fost predată către Compania Regională de Apă Bacău (CRAB), punând în aplicare hotărârea instanței judecătorești care a validat decizia municipalității. Această mutare transferă responsabilitatea asupra debitului, prețului...

Pompierii băcăuani, eroi în weekend: 71 de intervenții în intervalul 16-19 Februarie”

În perioada 16-19 februarie a.c., pompierii din Bacău au desfășurat un efort remarcabil, răspunzând prompt la 71 de solicitări primite prin Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență 112.Cea mai frecventă intervenție a fost acordarea ajutorului medical de urgență, totalizând...

Protejându-ne împotriva gripei de tip A: Importanța vaccinului antigripal

Gripa de tip A reprezintă o preocupare constantă pentru sănătatea publică, având capacitatea de a provoca epidemii și pandemii grave. Cu toate că simptomele gripei pot fi asemănătoare cu cele ale unei răceli obișnuite, gripa de tip A poate...