duminică 19 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCoolturaLa trecutPompierii bacauani si-au...

Pompierii bacauani si-au comemorat patronul spiritual. 135 de ani de la moartea maiorului Constantin Ene

Lucratorii Inspectoratului Judetean pentru Situatii de urgenta “Mr Constantin Ene” si-a comemorat astazi patronul spiritual. O delegatie a pompierilor a depus coroane de flori la mormantul eroului de la 1877, situat in Cimitirul Central, din Bacau.

“Astazi se implinesc 135 de ani de cand eroul nostru bacauan a cazut pe campul de lupta. A devenit o traditie ca, in fiecare an, pe 7 noiembrie, sa-l comemoram. Suntem, mandri ca-i purtam numele si incercam sa facem totul pentru ca acest erou sa nu fie uitat” – a declarat Col. Ioan Braga, de la ISU Bacau.

De asemenea, la eveniment au fost prezenţi şi reprezentanţi ai Filialei judeţene „Col. Corneliu Chiries” a Asociaţiei Cultul Eroilor şi ai Asociaţiei Veteranilor de Război Bacău.

Maiorul Constantin Ene a avut onoarea, ca în ziua de 7 noiembrie 1877, să conducă primul eşalon de atac pentru cucerirea cetăţii Rahova. Însă, în timpul luptelor un glonţ îi străpunge pieptul, rănindu-l grav.

Ultima dorinţă a bravului erou a fost să fie înmormântat la Bacău – localitatea unde s-a născut şi unde se afla şi familia.

Înmormântat provizoriu la Ghigen (un sat de lângă Rahova), corpul său a fost adus la Bacău şi reînhumat cu onoruri militare la data de 17 noiembrie 1877 în Cimitirul Central din Bacău.

De citit!

Traficant de droguri prins în flagrant

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, în colaborare strânsă cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au desfășurat o operațiune de amploare ce a condus la documentarea activității infracționale a trei persoane implicate în traficul...

Cum să alegi între “Creditul până la salariu” și “Creditul instant pe card”: Ghidul complet

În lumea financiară din ziua de azi, opțiunile de împrumut sunt variate și adaptate la nevoile individuale ale fiecăruia. Două dintre cele mai populare forme de credit sunt "Creditul până la salariu" și "Creditul instant pe card". Fiecare dintre...

Stagiu de pregătire de autoapărare pentru jandarmii celor două unități din Bacău

Timp de o săptămână, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău și ai Grupării de Jandarmi Mobile Bacău au participat la un stagiu de autoapărare cu instructori ai Centrului de Autoapărare din cadrul Clubului Sportiv Dinamo București.Activitățile s-au...