Pompierii bacauani si-au comemorat patronul spiritual. 135 de ani de la moartea maiorului Constantin Ene

Lucratorii Inspectoratului Judetean pentru Situatii de urgenta “Mr Constantin Ene” si-a comemorat astazi patronul spiritual. O delegatie a pompierilor a depus coroane de flori la mormantul eroului de la 1877, situat in Cimitirul Central, din Bacau.

“Astazi se implinesc 135 de ani de cand eroul nostru bacauan a cazut pe campul de lupta. A devenit o traditie ca, in fiecare an, pe 7 noiembrie, sa-l comemoram. Suntem, mandri ca-i purtam numele si incercam sa facem totul pentru ca acest erou sa nu fie uitat” – a declarat Col. Ioan Braga, de la ISU Bacau.

De asemenea, la eveniment au fost prezenţi şi reprezentanţi ai Filialei judeţene „Col. Corneliu Chiries” a Asociaţiei Cultul Eroilor şi ai Asociaţiei Veteranilor de Război Bacău.

Maiorul Constantin Ene a avut onoarea, ca în ziua de 7 noiembrie 1877, să conducă primul eşalon de atac pentru cucerirea cetăţii Rahova. Însă, în timpul luptelor un glonţ îi străpunge pieptul, rănindu-l grav.

Ultima dorinţă a bravului erou a fost să fie înmormântat la Bacău – localitatea unde s-a născut şi unde se afla şi familia.

Înmormântat provizoriu la Ghigen (un sat de lângă Rahova), corpul său a fost adus la Bacău şi reînhumat cu onoruri militare la data de 17 noiembrie 1877 în Cimitirul Central din Bacău.