marți, decembrie 12, 2023

Problema căpușelor la câini și metode de prevenire și tratament

 Căpușele și câinii - o combinație nedorită!...

Ce trebuie să știți despre plitele cu inducție

Există gătitul la soba cu lemne, la...

Pompierii continua sa lupte cu focul la Agas

Fapt diversPompierii continua sa lupte cu focul la Agas
- Advertisement -

46 de pompieri militari cu şapte autospeciale de primă intervenţie şi comandă au continuat și astăzi acţiunea de intervenţie pentru lichidarea incendiului de litieră şi vegetaţie uscată din comuna Agăş, punctul Târsogul Mare.

Misiunea de stingere a incendiului ce a afectat o suprafață de aproximativ 40 hectare de litieră, cioate şi doborâturi este foarte dificilă din cauza terenului greu accesibil, echipajele de intervenție fiind nevoite să parcurgă pe jos o distanţă de aproximativ 4 km. Mai mult de atât, în zona în care se manifestă incendiul se înregistrează frecvente intensificări ale vântului și nu există surse de apă.

De asemenea, intervenția este îngreunată și din cauza existenței elementelor de muniție rămasă neexplodată, din timpul conflictelor militare. Pentru eliminarea riscului la care sunt expuse forţele de intervenţie, zona este asanată de către echipa pirotehnică din cadrul I.S.U.J. Bacău. În cele trei zile de misiune au fost ridicate 11 tuburi cartuş, de calibru 7,22 mm și un proiectil exploziv, calibru 100 mm. Muniția a fost transportată în siguranţă şi depozitată în vederea distrugerii.

Și astăzi, la acţiunea de stingere a incendiului, au venit în sprijin angajaţii Ocolului Silvic Comăneşti şi pompierii civili ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Agăş.

Alte titluri