marți 27 februarie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCulinarPorc cu orez

Porc cu orez

porc cu orezDupă mai bine de două săptămâni în care m-am delectat cu bucate gătite de alţii, am revenit acasă şi, inevitabil, în bucătărie. Cum pe unde am umblat m-am axat mai mult pe peşte, fructe de mare şi preparate specifice greceşti (mai mult pe bază de legume, vită, şi miel), mi-era dor de porc. Aşa că dintr-un muşchiuleţ de porc am pregătit rapid o friptură simplă (condimentată doar cu sare şi piper şi trasă rapid la tigaie) cu cartofi prăjiţi (acei „french fries” pe care grecii ţi-i pun drept garnitură aproape la orice, inclusiv la ardeii umpluţi) care a dispărut înainte de a apuca să-i fac măcar o poză 🙁 . Din ce-a mai rămas din bucata de muşchi am pregătit a doua zi (adică ieri) tot ceva simplu şi rapid. Exceptând marinarea cărnii (care durează cel puţin 2 ore), toate pregătirile nu durează mai mult de 15 – 20 de minute. Cantităţile de mai jos sunt suficiente pentru două porţii mai mult decât generoase.

Continuare…

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....