După mai bine de două săptămâni în care m-am delectat cu bucate gătite de alţii, am revenit acasă şi, inevitabil, în bucătărie. Cum pe unde am umblat m-am axat mai mult pe peşte, fructe de mare şi preparate specifice greceşti (mai mult pe bază de legume, vită, şi miel), mi-era dor de porc. Aşa că dintr-un muşchiuleţ de porc am pregătit rapid o friptură simplă (condimentată doar cu sare şi piper şi trasă rapid la tigaie) cu cartofi prăjiţi (acei „french fries” pe care grecii ţi-i pun drept garnitură aproape la orice, inclusiv la ardeii umpluţi) care a dispărut înainte de a apuca să-i fac măcar o poză 🙁 . Din ce-a mai rămas din bucata de muşchi am pregătit a doua zi (adică ieri) tot ceva simplu şi rapid. Exceptând marinarea cărnii (care durează cel puţin 2 ore), toate pregătirile nu durează mai mult de 15 – 20 de minute. Cantităţile de mai jos sunt suficiente pentru două porţii mai mult decât generoase.
Porc cu orez
