.

Bazele igienei orale: pașii...

O igienă orală corespunzătoare reprezintă fundamentul unui zâmbet sănătos și al unei respirații...

Mic ghid de purtare...

Brățările există de secole. De la versiunile lor primitive făcute din iarbă până...

Ce trebuie să știți...

De la cercei cu mărgele la cercei cu diamante și tot ceea ce...

Ce trebuie să știm...

Floarea soarelui este una dintre cele mai mari și mai strălucitoare flori. Cu...
AcasăCulinarPorc cu orez

Porc cu orez

porc cu orezDupă mai bine de două săptămâni în care m-am delectat cu bucate gătite de alţii, am revenit acasă şi, inevitabil, în bucătărie. Cum pe unde am umblat m-am axat mai mult pe peşte, fructe de mare şi preparate specifice greceşti (mai mult pe bază de legume, vită, şi miel), mi-era dor de porc. Aşa că dintr-un muşchiuleţ de porc am pregătit rapid o friptură simplă (condimentată doar cu sare şi piper şi trasă rapid la tigaie) cu cartofi prăjiţi (acei „french fries” pe care grecii ţi-i pun drept garnitură aproape la orice, inclusiv la ardeii umpluţi) care a dispărut înainte de a apuca să-i fac măcar o poză 🙁 . Din ce-a mai rămas din bucata de muşchi am pregătit a doua zi (adică ieri) tot ceva simplu şi rapid. Exceptând marinarea cărnii (care durează cel puţin 2 ore), toate pregătirile nu durează mai mult de 15 – 20 de minute. Cantităţile de mai jos sunt suficiente pentru două porţii mai mult decât generoase.

Continuare…