8.1 C
Bacau

„Poziția copilului”, filmul premiat cu Ursul de Aur la Berlin, are proiecție de gală la Bacău

De stiut!

Filmul „Poziția copilului”, în regia lui Călin Peter Netzer, va avea o proiecție de gală pentru spectatorii din Bacău miercuri, 13 martie, de la ora 19.00, la Cinema City din Arena Mall.

Regizorul Călin Peter Netzer și actrița Natașa Raab vor lua parte la proiecție și vor sta de vorbă cu publicul despre lungmetrajul premiat cu Ursul de Aur la Festivalul Internațional de Film de la Berlin, primul din cinematografia românească distins cu un astfel de trofeu.

„Poziția copilului” poate fi văzut de spectatorii din România începând din 8 martie. În prima săptămână de lansare, până pe 14 martie, filmul va rula în 35 de cinematografe din peste 20 de orașe, inclusiv la Cinema City din Arena Mall, Bacău, după următorul program:

• În acest weekend, de la orele: 11:50, 14:10, 16:40, 19:10, 21:30
• Vineri, luni-marţi și joi: 14:10, 16:40, 19:10, 21:30
• Miercuri: 13:30, 16:10 , 19:10, 22:00

„Poziția copilului” este cel de-al treilea lungmetraj al lui Călin Peter Netzer după multi-premiatele „Maria” (2003) și „Medalia de onoare” (2010). Filmul vorbeşte cu dramatism, cu emoţie, dar şi cu umor despre traumele sufocării copiilor prin dragoste şi despre amprentele pe care le lasă părinţii asupra personalităţii acestora.

Pelicula este, totodată, o radiografie a high-class-ului românesc contemporan şi vorbeşte despre trafic de influenţă şi corupţie la nivel mic în instituţiile de bază ale societăţii şi extensiile acestora asupra întregului sistem socio-economic din România de azi. Scenariul este semnat de Răzvan Rădulescu şi Călin Peter Netzer.

Luminița Gheorghiu și Bogdan Dumitrache au rolurile principale, de mamă și fiu. Li se alătură, într-o distribuție selectă, nume ca Nataşa Raab, Florin Zamfirescu, Ilinca Goia, Adrian Titieni, Cerasela Iosifescu, Mimi Brănescu, Vlad Ivanov și Tania Popa.

Filmul va fi proiectat și în Franţa, Germania, Austria, Elveţia, Benelux, Grecia, Serbia, Muntenegru, Australia, Noua Zealandă, Taiwan. Totodată, Beta Cinema, compania care gestionează vânzările peliculei, este în ultima fază a negocierilor pentru distribuţia în Statele Unite şi Marea Britanie.

„Poziţia copilului” este o producţie Parada Film în co-producţie cu Hai Hui Entertainment, realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, al Programului MEDIA al Uniunii Europene, Odyssey Communication, BV McCann Erikson, Real Top Media, Etno Media, Teleclub, Soti Cable Neptun, BMW Motor AG, ThomasVille, Roma 62, cu participarea HBO România.

- Advertisement -

Ultimele stiri