duminică 23 iunie 2024

.

Scurtă incursiune în istoria...

De-a lungul veacurilor, omenirea a căutat să-și protejeze bunurile de hoți sau de...

Când trebuie să căutăm...

Probabil ați văzut unele etichete de pe produse pe care scrie "fără gluten"....

Amenajarea ideală a unui...

Amenajarea unui apartament cu două camere este o provocare plăcută, oferind posibilități creative...

Știi cum trebuie să-ți...

Indiferent dacă tocmai ai adoptat un nou cățel sau ai avut câini toată...
AcasăCulinarPrajitura cu blaturi...

Prajitura cu blaturi de cacao si bezea si crema de oua si stafide

Ingrediente: Blat cacao: 7 oua, 1 cana zahar, 6-7 linguri faina, 2 linguri cacao saau o lingura nes, Esenta rom. Blat bezea: 8 albusuri, 16 linguri zahar, 1-2 linguri otet, 3-4 linguri faina. Crema: 2 oua intregi, 4 galbenuuri, 4-5 linguri faina, 6-8 linguri zahar, 1 l lapte, 1 pachet margarina, Esenta vanilie. Pentru blatul de cacao bateti spuma albusurile cu un praf de sare.

Adaugati apoi zaharul, galbenusurile si esenta de rom. Puneti faina, iar la final nesul sau cacao. Puneti compozitia in tava, pe hartie de copt. Coaceti blatul la 180 g Celsius, in cuptorul preincalzit timp de 30..continuare

De citit!

Bors din spinari de pui

Ingrediente: 8 – 10 spinari de pui, 1 l bors, 1 morcov, 1 ceapa mare, 1/3 telina, ½ ardei gras, 4 linguri zarzavat ciorba cu suc de rosii, 1 pastarnac mic, O mana taietei, Patrunjel verde, Leustean, Sare, Piper....

Piept de pui cu sos picant de ardei si tagliatele

Ingrediente: 1 piept de pui, 3 cepe mici, 2 catei usturoi, 150 g pasta ardei rosii, 1 varf lingurita boia iute, 1 lingurita rasa boia dulce, Busuioc, Oregano, 200 g tagliatele, Sare, Piper. Taiati pieptul de pui fasii. Condimentati-l...

Placinta cu portocale

Ingrediente: 8-10 portocale (optional si 2 mere), 10 linguri zahar, 50 g Rama ½ lingurita scortisoara, 1 pachet aluat foietaj. Curatati portocalele de coaja si de pielite. Adaugati zaharul, scortisoara si foarte putina apa, cam o cescuta. Puneti la...