joi 5 decembrie 2024

.

Bijuterii cu utilizări mai...

Oamenii au folosit bijuterii din mai multe motive: funcționale, în general pentru a...

Vrei să porți ruj...

A folosi ruj întunecat poate fi intimidant. Dar poate avea, de asemenea, un...

Două laturi ale eleganței...

În lumea parfumeriei de lux, două nume ies în evidență datorită creațiilor lor...

Cum să ne păstrăm...

Unghiile reflectă sănătatea noastră generală, motiv pentru care îngrijirea adecvată a unghiilor este...
AcasăCulinarPrajitura cu foi,...

Prajitura cu foi, miere de albine, lapte condensat si nuci

Ingrediente: Foile: 2 oua, 60 g unt, 150 g zahar, 2 linguri miere de albine, 1/2 plic praf de copt, 600 g faina. Crema: 2 oua 1 lingura miere, 60 g unt 2 cutii lapte condensat 150 g nuci macinate Veti coace cinci foi, pe fundul unei tavi. Puneti intr-un vas care nu lipeste, pe foc, mierea si zaharul sa se topeasca. Adaugati apoi untul. Dati deoparte sa se raceasca. Intr-un castron cerneti faina si praful de copt si puneti peste ea zaharul topi cu untul. Framantati bine. Impartiti aluatul obtinut in cinci bucati. Ungeti fundul tavii cu ulei. Intindeti apoi foaia direct pe fundul tavii… continuare

De citit!

Bors din spinari de pui

Ingrediente: 8 – 10 spinari de pui, 1 l bors, 1 morcov, 1 ceapa mare, 1/3 telina, ½ ardei gras, 4 linguri zarzavat ciorba cu suc de rosii, 1 pastarnac mic, O mana taietei, Patrunjel verde, Leustean, Sare, Piper....

Piept de pui cu sos picant de ardei si tagliatele

Ingrediente: 1 piept de pui, 3 cepe mici, 2 catei usturoi, 150 g pasta ardei rosii, 1 varf lingurita boia iute, 1 lingurita rasa boia dulce, Busuioc, Oregano, 200 g tagliatele, Sare, Piper. Taiati pieptul de pui fasii. Condimentati-l...

Placinta cu portocale

Ingrediente: 8-10 portocale (optional si 2 mere), 10 linguri zahar, 50 g Rama ½ lingurita scortisoara, 1 pachet aluat foietaj. Curatati portocalele de coaja si de pielite. Adaugati zaharul, scortisoara si foarte putina apa, cam o cescuta. Puneti la...