vineri 1 martie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăActualitateSanatatePrefecţii sunt solicitaţi...

Prefecţii sunt solicitaţi în implementarea procesului de reformă a sistemului de sănătate în România

Prefectul Claudiu-Octavian Şerban şi subprefectul Constantin-Dorian Pocovnicu au participat la videoconferinţa susţinută de ministrul Sănătăţii Eugen Nicolaescu astăzi, 29.01.2013, de la ora 17.30, cu managerii spitalelor şi directorii direcţiilor de sănătate publică.

În cadrul videoconferinţei, ministrul Eugen Nicolaescu a precizat o serie de măsuri ce se impun în vederea eficientizării activităţii specifice domeniului medical şi reaşezarea componentelor sistemului sanitar.
A solicitat managerilor de spitale din România să dea dovadă de profesionalism şi să ia măsurile necesare pentru ca în spitale să fie ordine şi disciplină, să fie respectate legile, să fie respectaţi pacienţii şi să li se asigure ceea ce le este necesar pentru intervenţiile medicale pentru care sunt internaţi, contractele să fie încheiate legal şi onorate la timp.

De asemenea, le-a solicitat acestora să dezvolte o colaborare foarte strânsă cu autorităţile locale – consilii locale şi judeţene, precum şi o subordonare strictă în interesul obiectiv al asigurării actului medical faţă de instituţiile ierarhic superioare.

În interesul cetăţeanului, ministrul Sănătăţii a solicitat managerilor umanizarea sistemului, întrucât, prin descentralizare, aceştia lucrează pentru comunitatea din care şi ei fac parte.
A precizat că s-a convenit cu Fondul Monetar Internaţional să se facă audituri în toate spitalele din România pentru a se putea cunoaşte realitatea mediului spitalicesc, pentru ca, pe baza acestor audituri Ministerul Sănătăţii să ia ulterior decizii referitoare la spitalele din subordinea sa, iar autorităţile locale pentru cele din subordinea lor.

A solicitat, de asemenea, managerilor de spitale să analizeze posibilitatea de a reducere numărul de internări cu 40%, actul medical fiind concentrat mai mult pe sistemul ambulator şi pe spitalizările de zi pentru eficientizarea cheltuielilor.

Adresându-se prefecţilor ca reprezentanţi ai Guvernului în teritoriu, le-a solicitat sprijinul, alături de directorii direcţiilor de sănătate publică, în implementarea procesului de reformă a sistemului de sănătate în România, în profesionalizarea programului managerial al sistemului sanitar.

La finalul întâlnirii, prefectul Claudiu-Octavian Şerban şi subprefectul Constantin-Dorian Pocovnicu au declarat că sunt parteneri ai consiliului judeţean, consiliilor locale şi managerilor de spitale, alături de conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Bacău, în scopul creşterii nivelului de performanţă a actului medical oferit cetăţenilor judeţului şi vor răspunde permanent solicitărilor menite să aducă plus-valoare serviciilor de sănătate publică.

Cancelaria Prefectului

De citit!

Furt calificat: Bărbat de 30 de ani, identificat și reținut de polițiștii din Bacău pentru sustragerea unei geante cu documente și bani

La data de 18 februarie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au desfășurat o acțiune rapidă și eficientă, reușind să identifice și să rețină un bărbat în vârstă de 30 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat....

Infracțiuni la regimul circulației rutiere constatate de polițiști

La data de 16 februarie a.c., polițiștii Serviciului Rutier au depistat un bărbat de 37 de ani, din județul Neamț, în timp ce conducea un autoturism cu numere de înmatriculare provizorii pe DN2-E85, în localitatea Filipești. Din verificările efectuate în...

Reținut de polițiști pentru conducere ilegală: Bărbat din Dărmănești, prins la volan cu permisul suspendat

La data de 16 februarie a.c., polițiștii din Moinești au efectuat o operațiune de rutină pe strada Tudor Vladimirescu din municipiu, care a condus la reținerea unui bărbat în vârstă de 39 de ani, originar din orașul Dărmănești. Conform...