duminică 19 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăOrasulPrefectul Claudiu-Octavian Şerban...

Prefectul Claudiu-Octavian Şerban a primit astăzi vizita unei delegaţii din Maroc

Vineri, 23 noiembrie 2012, începând cu ora 1200, prefectul Claudiu-Octavian Şerban a primit vizita unei deleagaţii formată din oficialităţi ale regiunii Meknes din Maroc.
Subiectele de discuţie au fost legate de aspectele administrativ, economic, social şi cultural ale unei eventuale cooperări dintre judeţul Bacău şi regiunea Meknes.

Din perspectivă administrativă, discuţiile au fost centrate asupra unor schimburi de experienţă pe care autorităţile din Maroc le propun în scopul studierii modului de organizare şi de desemnare a reprezentanţilor în forurile de conducere locale, regionale şi naţionale de care ˶o democraţie tânără ca cea din Maroc are nevoie”.

În legătură cu dimensiunea economică a vizitei în România, delegaţia oficialilor marocani s-a arătat interesată despre capacităţile de producţie din judeţul Bacău. Agenţii economici băcăuani ar putea găsi o piaţă de desfacere “într-o economie emergentă cum este cea din Maroc”. Din punctul de vedere al oficialilor marocani din regiunea Meknes, “pieţele din România şi din Maroc nu sunt concurente, ci complementare, pentru că Bacăul este mai industrializat decât Meknes care este centrat pe agricultură”. De asemenea, s-au exprimat de ambele părţi intenţiile de a încuraja investiţii care să se axeze, în principal, asupra producţiei şi, abia în plan secundar, asupra comerţului.

În ceea ce priveşte latura culturală şi socială, este de dorit organizarea unor evenimente în ambele ţări care să pledeze în favoarea identităţilor culturale proprii.

La sfârşitul întâlnirii, delegaţia marocană a exprimat intenţia ca ambasadorii celor două state, România şi Maroc, să intensifice cooperarea pentru găsirea celor mai rapide soluţii de armonizare a legislaţiilor dintre cele două ţări. În acest fel, se vor putea iniţia, într-un timp cât mai scurt, raporturi comerciale extinse.

La rândul său, prefectul Claudiu-Octavian Şerban a apreciat intenţiile oficialităţilor marocane: “Mă bucur că România devine un punct de interes pentru oameni de afaceri din cât mai multe zone ale globului. Pentru toţi, în mod egal, punctul de vedere al Instituţiei Prefectului – judeţul Bacău este acela de a încuraja, în primul rând, acele investiţii care sunt centrate pe dezvoltarea capacităţilor de producţie din judeţul nostru, pentru că, astfel, se vor crea locuri de muncă şi se va dezvolta în zonă o economie sustenabilă”.

De citit!

Traficant de droguri prins în flagrant

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, în colaborare strânsă cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au desfășurat o operațiune de amploare ce a condus la documentarea activității infracționale a trei persoane implicate în traficul...

Cum să alegi între “Creditul până la salariu” și “Creditul instant pe card”: Ghidul complet

În lumea financiară din ziua de azi, opțiunile de împrumut sunt variate și adaptate la nevoile individuale ale fiecăruia. Două dintre cele mai populare forme de credit sunt "Creditul până la salariu" și "Creditul instant pe card". Fiecare dintre...

Stagiu de pregătire de autoapărare pentru jandarmii celor două unități din Bacău

Timp de o săptămână, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău și ai Grupării de Jandarmi Mobile Bacău au participat la un stagiu de autoapărare cu instructori ai Centrului de Autoapărare din cadrul Clubului Sportiv Dinamo București.Activitățile s-au...