vineri 12 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăActualitateAfaceriPrefectul Claudiu-Şerban a...

Prefectul Claudiu-Şerban a stat de vorbă cu salariaţii – grevisti de la UTON Oneşti

Astăzi, 17.12.2012, prefectul Claudiu-Octavian Şerban a stat de vorbă cu muncitorii de la UTON S.A. Oneşti, aflaţi în grevă pentru neplata salariilor în ultimele 3 luni.

La sediul fabricii erau aproximativ 350 de angajaţi care l-au întâmpinat pe prefectul judeţului cu nemulţumirile care i-au determinat să iasă în stradă pentru a-şi cere drepturile.
La discuţii au participat şi directorii tehnici şi de management al resurselor umane, fără a fi prezentă conducerea fabricii.

Cunoscând situaţia de la Uton Oneşti, prefectul Claudiu-Octavian Şerban a dezamorsat conflictul declarând că este regretabil ca, mai ales în preajma sărbătorilor de iarnă, salariaţii să nu poată oferi acasă copiilor pâinea cea de toate zilele, fapt care ar fi trebuit evitat de conducerea instituţiei, dar, cum şi cele mai mari conflicte ale lumii tot la masa discuţiilor au fost rezolvate, este bine ca demersurile să fie făcute în mod paşnic, fără turbulenţe şi fără oameni îngheţaţi în stradă.

Fiind o instituţie privată, prerogativele Instituţiei Prefectului sunt mai limitate, însă prefectul a asigurat cetăţenii afectaţi că va depune toate eforturile şi va face toate demersurile pentru ca această situaţie să îşi găsească finalitatea cu respectarea drepturilor de muncă pentru angajaţi.

În acest sens, domnul Claudiu-Octavian Şerban va convoca la masa discuţiilor, în cursul zilei de mâine, conducerea instituţiei alături de liderii de sindicat pentru o analiză obiectivă a situaţiei şi soluţionarea nemulţumirilor salariaţilor UTON Oneşti. A solicitat sindicatului să formuleze un memoriu cuprinzând problemele şi revendicările angajaţilor, memoriu pe care să îl înainteze, pe cale ierarhică, ministrului Administraţiei şi Internelor Mircea Duşa şi primului ministru Victor Ponta, în vederea unei competente soluţionări.

De citit!

Infracțiuni rutiere constatate de polițiști în trafic

La data de 27 martie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au depistat în flagrant delict, un bărbat de 38 de ani, din orașul Dărmănești, în timp ce conducea un autoturism pe strada Aleea Parcului din municipiu, aflându-se sub...

Reținut de polițiști după ce a provocat un accident rutier

La data de 26 martie a.c., în jurul orei 20.30, polițiștii Serviciului Rutier Bacău au fost sesizați cu privire la faptul că, pe DN 2F, în localitatea Traian a avut loc un eveniment rutier.               Din primele cercetări a reieșit faptul...

Urmărit internațional pentru viol, depistat de polițiștii de investigații criminale

La data de 27 martie a.c., polițiștii Serviciului Investigații Criminale Bacău au depistat în municpiul Bacău, un bărbat de 41 de ani, din comuna Asău, urmărit la nivel internațional.               Pe numele bărbatului, autoritățile judiciare din Germania au emis un...