Prefectul Claudiu-Şerban a stat de vorbă cu salariaţii – grevisti de la UTON Oneşti

Astăzi, 17.12.2012, prefectul Claudiu-Octavian Şerban a stat de vorbă cu muncitorii de la UTON S.A. Oneşti, aflaţi în grevă pentru neplata salariilor în ultimele 3 luni.

La sediul fabricii erau aproximativ 350 de angajaţi care l-au întâmpinat pe prefectul judeţului cu nemulţumirile care i-au determinat să iasă în stradă pentru a-şi cere drepturile.
La discuţii au participat şi directorii tehnici şi de management al resurselor umane, fără a fi prezentă conducerea fabricii.

Cunoscând situaţia de la Uton Oneşti, prefectul Claudiu-Octavian Şerban a dezamorsat conflictul declarând că este regretabil ca, mai ales în preajma sărbătorilor de iarnă, salariaţii să nu poată oferi acasă copiilor pâinea cea de toate zilele, fapt care ar fi trebuit evitat de conducerea instituţiei, dar, cum şi cele mai mari conflicte ale lumii tot la masa discuţiilor au fost rezolvate, este bine ca demersurile să fie făcute în mod paşnic, fără turbulenţe şi fără oameni îngheţaţi în stradă.

Fiind o instituţie privată, prerogativele Instituţiei Prefectului sunt mai limitate, însă prefectul a asigurat cetăţenii afectaţi că va depune toate eforturile şi va face toate demersurile pentru ca această situaţie să îşi găsească finalitatea cu respectarea drepturilor de muncă pentru angajaţi.

În acest sens, domnul Claudiu-Octavian Şerban va convoca la masa discuţiilor, în cursul zilei de mâine, conducerea instituţiei alături de liderii de sindicat pentru o analiză obiectivă a situaţiei şi soluţionarea nemulţumirilor salariaţilor UTON Oneşti. A solicitat sindicatului să formuleze un memoriu cuprinzând problemele şi revendicările angajaţilor, memoriu pe care să îl înainteze, pe cale ierarhică, ministrului Administraţiei şi Internelor Mircea Duşa şi primului ministru Victor Ponta, în vederea unei competente soluţionări.