sâmbătă 20 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăOrasulPrefectul spune că...

Prefectul spune că sunt prea multe cazuri de violență în școli

Poliţiştii din judeţul Bacău au instrumentat, anul trecut, 58 infracţiuni în incinta unităţilor de învăţământ, prefectul Lucian Bogdănel declarându-se “stupefiat” că 75% dintre acestea s-au produs în şcoli primare şi gimnaziale.

Cele mai multe dintre fapte au fost infracţiuni de lovire şi alte violenţe.

“Am cerut, imperativ, şefilor instituţiilor de forţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, precum şi conducerii Poliţiei Locale a Municipiului Bacău, să intensifice acţiunile de prevenţie şi combatere a fenomenului criminogen din incinta şi vecinătatea şcolilor din judeţ, în conformitate cu obiectivele prevăzute în Planul Cadru de Cooperare pe care l-am aprobat înainte de începerea noului an şcolar. Accentul trebuie să cadă de acum înainte pe măsuri specifice de combatere, inclusiv măsuri punitive, mai ales acolo unde cifrele confirmă că violenţa a devenit un mod de a fi, tolerat atât de elevi, cât şi de cadrele didactice care se complac în această periculoasă “normalitate”, a declarat, luni, prefectul Lucian Bogdănel.

Prefectul judeţului Bacău a admis că jandarmii şi poliţiştii au organizat nenumărate campanii de informare şi dezbatere în şcoli, dar a precizat că trebuie “schimbata foaia”, având în vedere evenimentele din ultima perioadă.

“Violenţa şcolară nu poate fi ‘noua normalitate’, chiar dacă, în unele unităţi de învăţământ, atât elevii cât şi personalul didactic s-au obişnuit să convieţuiască cu ea şi să o ia drept realitate firească, trecând sub tăcere lucruri care ar consterna şi revolta populaţia. Am solicitat comandanţilor instituţiilor menţionate să definească, în cel mai scurt timp, un plan cu măsuri concrete, să aloce resursa umană necesară şi să manifeste intransigenţă în aplicarea legii în spiritul şi litera ei”, a mai spus prefectul Lucian Bogdănel.

Pe de altă parte, în intervalul 2022 – februarie 2023, poliţiştii locali au identificat aproape 80 de elevi din municipiul Bacău absentând nemotivat de la orele de curs, fiind găsiţi îndeosebi în zona spaţiilor tip “coffee-to-go” din proximitatea şcolilor.

Reacţia prefectului Lucian Bogdănel pe această temă este a treia doar în ultima săptămână şi vine în urma cazurilor de violenţă şi bullying care au avut loc în ultima perioadă în rândul elevilor din Bacău. Un caz foarte grav a fost cel al unui licean în vârstă de 15 ani, de la Colegiul Tehnic “Dumitru Mangeron” din municipiul Bacău, şi care a fost arestat preventiv după ce şi-a agresat şi umilit doi colegi cu cerinţe educaţionale speciale, în incinta toaletei unităţii şcolare.

Minorul este acuzat de lipsire de libertate şi loviri şi alte violenţe. AGERPRES

De citit!

Reținut de polițiști după ce a condus din nou un autoturism fără permis

La data de 26 martie a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Răcăciuni au depistat în localitatea Parava un autoturism, iar la efectuarea semnalelor regulamentare de oprire acesta a accelerat continuându-și deplasarea.               Polițiștii au procedat la urmărirea autoturismului în trafic, dar...

Demersuri importante pentru înființarea unei subunități de pompieri în comuna Hemeiuș

Într-un pas crucial spre asigurarea siguranței comunității locale, astăzi, 29 martie, a avut loc un moment semnificativ în demersul de construire a unei noi subunități de pompieri în comuna Hemeiuș.Prin predarea-primirea unui teren din domeniul public al statului, administrat...

Infracțiuni rutiere constatate de polițiști în trafic

La data de 27 martie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au depistat în flagrant delict, un bărbat de 38 de ani, din orașul Dărmănești, în timp ce conducea un autoturism pe strada Aleea Parcului din municipiu, aflându-se sub...