Prefectura anunta ca judetul este pregatit pentru iarna. Vezi cum va fi vremea in urmatoarele zile

Potrivit prognozei Centrului Meteorologic Regional Moldova, in intervalul 09.12.2012 – 10.12.2012, va ninge pe spații extinse iar între orele 12 – 17, în sud-estul județului precipitațiile se vor transforma în lapoviță și vor favoriza depuneri de polei. Izolat, cantitățile de apă vor atinge și depăși 20 l/mp, mai ales în zona de munte și se va depune zăpada. Vântul va prezenta intensificări locale de până la 55 km/h, spulberând trecător zăpada. În zona de munte vîntul va sufla tare cu viteze de până la 90 km/h, viscolind zăpada. Temperaturile vor scăzea până la -4 grade.

În intervalul 10.12.2012 – 11.12.2012, vremea se va menține deosebit de rece, mai ales noaptea și dimineața. Pe spații extinse va ninge în cursul zilei. Vantul va sufla slab, iar temperaturile vor scădea până la -10 grade, continuând să se răcească accentuat în perioada 11.12.2012 – 14.12.2012.

Conform unui comunicat al Institutiei prefectului Bacau, prefectul Claudiu Octavian Șerban a dispus măsuri pecifice, în calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Astfel, comandamentul de iarnă al județului Bacău este activ și pregătit de intervenție. Serviciul Județean de Drumuri și Secția Regională de Drumuri Naționale vor efectua, potrivit programului specific de iarnă, în cursul zilei de astăzi, o combatere preventivă a efectelor fenomenelor hidrometeorologice prognozate iar pe perioada precipitațiilor, vor fi pe traseu cu echipaje ce vor monitoriza evoluția vremii în vederea intervenției operative în caz de nevoie.

Aprovizionarea cu materiale antiderapante la nivelul județului Bacău este corespunzătoare, în conformitate cu Instrucția AND 525/2011.

Adăposturile din județul Bacău sunt pregătite pentru a prelua persoanele vulnerabile, expuse frigului și ninsorii, în special persoanele care nu au locuință.

Direcția Județeană de Sănătate Publică a luat toate măsurile impuse pentru a preveni blocajul sau izolarea dializaților și gravidelor pe perioada vremii nefavorabile.

Pe tronsoanele de drum unde căile de acces vor fi afectate de secvențe de viscol, se va lua măsura restricționării circulației, până la degajarea drumurilor.