luni 15 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăOrasulPrefectura anunta ca...

Prefectura anunta ca judetul este pregatit pentru iarna. Vezi cum va fi vremea in urmatoarele zile

Potrivit prognozei Centrului Meteorologic Regional Moldova, in intervalul 09.12.2012 – 10.12.2012, va ninge pe spații extinse iar între orele 12 – 17, în sud-estul județului precipitațiile se vor transforma în lapoviță și vor favoriza depuneri de polei. Izolat, cantitățile de apă vor atinge și depăși 20 l/mp, mai ales în zona de munte și se va depune zăpada. Vântul va prezenta intensificări locale de până la 55 km/h, spulberând trecător zăpada. În zona de munte vîntul va sufla tare cu viteze de până la 90 km/h, viscolind zăpada. Temperaturile vor scăzea până la -4 grade.

În intervalul 10.12.2012 – 11.12.2012, vremea se va menține deosebit de rece, mai ales noaptea și dimineața. Pe spații extinse va ninge în cursul zilei. Vantul va sufla slab, iar temperaturile vor scădea până la -10 grade, continuând să se răcească accentuat în perioada 11.12.2012 – 14.12.2012.

Conform unui comunicat al Institutiei prefectului Bacau, prefectul Claudiu Octavian Șerban a dispus măsuri pecifice, în calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Astfel, comandamentul de iarnă al județului Bacău este activ și pregătit de intervenție. Serviciul Județean de Drumuri și Secția Regională de Drumuri Naționale vor efectua, potrivit programului specific de iarnă, în cursul zilei de astăzi, o combatere preventivă a efectelor fenomenelor hidrometeorologice prognozate iar pe perioada precipitațiilor, vor fi pe traseu cu echipaje ce vor monitoriza evoluția vremii în vederea intervenției operative în caz de nevoie.

Aprovizionarea cu materiale antiderapante la nivelul județului Bacău este corespunzătoare, în conformitate cu Instrucția AND 525/2011.

Adăposturile din județul Bacău sunt pregătite pentru a prelua persoanele vulnerabile, expuse frigului și ninsorii, în special persoanele care nu au locuință.

Direcția Județeană de Sănătate Publică a luat toate măsurile impuse pentru a preveni blocajul sau izolarea dializaților și gravidelor pe perioada vremii nefavorabile.

Pe tronsoanele de drum unde căile de acces vor fi afectate de secvențe de viscol, se va lua măsura restricționării circulației, până la degajarea drumurilor.

De citit!

Infracțiuni rutiere constatate de polițiști în trafic

La data de 27 martie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au depistat în flagrant delict, un bărbat de 38 de ani, din orașul Dărmănești, în timp ce conducea un autoturism pe strada Aleea Parcului din municipiu, aflându-se sub...

Reținut de polițiști după ce a provocat un accident rutier

La data de 26 martie a.c., în jurul orei 20.30, polițiștii Serviciului Rutier Bacău au fost sesizați cu privire la faptul că, pe DN 2F, în localitatea Traian a avut loc un eveniment rutier.               Din primele cercetări a reieșit faptul...

Urmărit internațional pentru viol, depistat de polițiștii de investigații criminale

La data de 27 martie a.c., polițiștii Serviciului Investigații Criminale Bacău au depistat în municpiul Bacău, un bărbat de 41 de ani, din comuna Asău, urmărit la nivel internațional.               Pe numele bărbatului, autoritățile judiciare din Germania au emis un...