Prefectura avertizeaza: vin temperaturi de minus 18 grade. Care e situatia in judet

În judeţul Bacău ninge abundent şi pe toate drumurile se circulă în condiţii de iarnă, îngreunat.
Preşedintele Comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă, prefectul Claudiu-Octavian Şerban a dispus Comandamentului de iarnă monitorizarea permanentă a evoluţiei fenomenelor meteorologice şi intervenţia operativă a serviciilor specializate pentru degajarea drumurilor şi acordarea de ajutor persoanelor aflate în vulnerabilitate.

Toate utilajele serviciilor de drumuri naţionale, judeţene şi locale sunt în acţiune de deszăpezire pentru degajarea drumurilor şi se împrăştie cu material antiderapant. Carosabilul este acoperit cu un strat de zăpadă de circa 4-5 cm şi gheaţă dedesubt.

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi – Secţia Bacău acţionează cu 20 autospeciale cu răspânditor şi lamă şi material antiderapant.

Serviciul Public Judeţean de Drumuri Bacău acţionează pentru degajarea carosabilului cu 15 autospeciale cu răspânditor şi lamă, 4 încărcătoare şi se împrăştie material antiderapant.

Situaţia utilajelor care acţionează în municipiile din judeţul Bacău pentru deszăpezire este următoarea:

Municipiul Bacău: 10 răspânditoare cu lamă, 7 buldoexcavatoare, 2 autogredere, 10 miniexcavatoare, 8 tractoare cu plug.

Municipiul Oneşti – 2 tractoare cu lamă, 1 greder, o autocisternă cu clorură de calciu, 2 miniîncărcătoare, 2 buldoexcavatoare, 2 autospeciale cu lamă.

Municipiul Moineşti – 3 utilaje specializate cu răspânditor şi lamă, 1 buldoexcavator.

Pentru persoanele fără adăpost sunt funcţionale 13 spaţii amenajate în toate oraşele şi municipiile din judeţ, gestionate de comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, cu sprijinul Poliţiei Locale, Serviciul de Ambulanţă, echipajele SMURD, ISU Bacău, dispensarele medicale prin Direcţia de Sănătate Publică Bacău.

În comune, adăpostirea persoanelor vulnerabile este gestionată la nivelul primăriilor prin comitetul local pentru situaţii de urgenţă. Aşezămintele sunt amenajate, în mod deosebit pe timpul nopţii cu asigurarea condiţiilor de cazare, hrană şi asistenţă medicală a persoanelor adăpostite.

În conformitate cu informarea meteorologică primită de la Centrul Meteorologic Regional Moldova, în judeţul Bacău, astăzi, va mai ninge până în jurul orei 18.00, fără intensificări mari de vânt, în nopţile de joi şi vineri urmând a se înregistra temperaturi scăzute de până la -18° C, cu îngheţ.